Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Eşofman giyen kız çocukları zina yapıyor’ diyen öğretmen açığa alındı

‘Eşofman giyen kız çocukları zina yapıyor’ diyen öğretmen açığa alındı

HABER MERKEZİ – Konya’da Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan ve sosyal medyada “Beden eğitimi derslerinde eşofman giyen genç kızların zina yapmış sayılacağı” ve “bu dersin beden eğitimi değil şeytana hazırlama eğitimi olduğu” ifadeleriyle paylaşımlar yapan felsefe  Ercan Harmancı açığa alındı.

Konya’nın Selçuklu ilçesindeki Ayşe-Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan Felsefe öğretmeni Ercan Harmancı sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda Beden Eğitimi dersinde “eşofman giyen kız çocuklarının zina yaptığını” ileri sürmüştü.

Harmancı’nın tepki çeken cinsiyetçi paylaşımı şöyle:

Ya benim çok sapık duygularım var ya da şeytan onlara uğramıyor… Bir genç kızın vücut hatlarını gördükten sonra şeytan size üflemiyorsa ya erkekliğinizi ya da imanınızı kaybetmişsiniz demektir… Beden Eğitimi dersi bu ümmetin kızlarını soyma dersi olarak konuldu ve yine öyle devam ediyor… Hem de zorunlu bu zillet bu ümmete yeter… Bir Beden Eğitimi öğretmenin karşısında vücut kıvrılıyorsa ne kadar olması önemli değil onun adı zinadır… Bugün ‘Beden Eğitimi’ adıyla adet
görmüş kızlara zorla ve müfredat gerekçeli zina yaptırılıyor… Bu hiçbir babanın da umurunda değil… Hemi de Müslüman baba… Niyet sorgulamıyorum İslam’ın sınırlarının dışında niyet aranmaz!

Harmancı’dan savunma: Paylaşımlarımdan sevap bekliyorum

Gelen tepkiler üzerine Harmancı Twitter üzerinden “Sosyal medyada paylaştığım tüm paylaşımlardan sevap bekliyorum karşılığı cennette. Suçu vız gelir” mesajını paylaşarak düşüncelerinin doğru olduğunu yineledi.

Harmancı açığa alındı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen Harmancı hakkında soruşturma başlattı. Harmancı’nın görevinden açığa alındığı açıklandı.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da öğretmeninin paylaşımlarını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Hürriyet’ten Deniz Zeyrek’in haberine göre gelen tepkiler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’den de bir açıklama geldi.

MEB Müşteşarı: Sapkınlık

Paylaşımları ‘sapkınlık’ olarak nitelendiren Tekin, “En az sizin kadar biz de rahatsız olduk. Ki ben başladığım günden itibaren okullarda beden eğitimi ve müzik derslerini teşvik ediyorum. Bunu yaparken Platon’un İdeal Devleti’nde Koruyucular Sınıfının eğitimi kısmında kullandığı bir kişinin yönetici olabilmesi için önce kendi bedenini yönetebilmesi gerektiği metaforunu kullanıyorum. O yüzden bu tür sapkınlıklar en çok beni rahatsız ediyor” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demirtaş’tan Roboski mesajı: Biliyorum, geç kaldık çocuklar
Sonraki Haber
‘Resmi davet’ ile Rusya’ya giden YPG komutanı: Özel görüşmelerimiz oldu, Soçi'yi de konuştuk