Ana SayfaGüncelGazeteci Berivan Altan’a 1 yıl 3 ay hapis cezası

Gazeteci Berivan Altan’a 1 yıl 3 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Gazeteci Berivan Altan yargılandığı davanın ilk duruşmasında “örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mersin’de 11 Ağustos’ta gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Berivan Altan hakkında “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Mersin 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada gazeteci Altan ve avukatı hazır bulundu.

Mahkemede okunan iddianamede, gazeteci Altan’ın 25 Mayıs ve 12 Haziran 2016 tarihlerinde yaptığı haberler ve bir müzik videosunu sosyal medyada paylaşması suç delili olarak gösterildi.

İddianamenin okunması ardından savunma yapan Altan, gazetecilik faaliyetlerinden dolayı yargılandığını ve bunların “örgüt propagandası” oluşturmayacağını söyledi ve beraatını talep etti.

Mütalaasını veren savcı, gazeteci Altan’ın “örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Hapis cezası ertelendi

Mahkeme heyeti, gazeteci Altan’a “örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezası vererek, cezayı erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'dan 'taşeron' açıklaması
Sonraki Haber
Kuzey Suriye'deki seçimin sonuçları açıklandı