Ana SayfaGüncelGazeteci Meşale Tolu tahliyesinin ardından gözaltına alındı

Gazeteci Meşale Tolu tahliyesinin ardından gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – ETHA dış haberler servisi çevirmeni Meşale Tolu, tahliye edilmesinin ardından cezaevi çıkışında gözaltına alındı.

Etkin Haber Ajansı’nın (ETHA) dış haberler servisi çevirmeni Meşale Tolu’nun da yargılandığı davada mahkemenin tüm tutukluların tahliyesine karar vermesinin ardından Tolu, cezaevi çıkışında gözaltına alındı.


Gazeteci Meşale Tolu hakkında tahliye kararı


Ezilenlerin Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, “Bugün tahliye olan müvekkilimiz Meşale Tolu cezaevi çıkışında TEM polisleri tarafından tekrar gözaltına alındı. Nereye götürüldüğünü bilmiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Tolu’yu karşılamak için cezaevi önünde bekleyen Alman Büyükelçi’ye bilgi verilmezken, Tolu’nun emniyete neden götürüldüğü hakkında bir açıklama yapılmadı.

Merkel, tahliyenin ardından açıklama yapmıştı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, mahkemenin kararını “iyi haber” olarak nitelese de ülkenin başkenti Berlin’de yaptığı açıklamada, diğer bir açıdan bakıldığında bunun tam olarak iyi bir haber olmadığını, çünkü Tolu’nun henüz ülkeyi terk etmesine izin verilmediğini ve davaya devam edileceğini sözlerine eklemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sarraf'ın ifadelerinde adı geçenler için suç duyurusu
Sonraki Haber
ABD veto etti, Kudüs tasarısı geçmedi