Ana SayfaGüncelGülmen’den yeni yıl mesajı: Bugün ülkemizdeki faşizme karşı iyi direnmeliyiz

Gülmen’den yeni yıl mesajı: Bugün ülkemizdeki faşizme karşı iyi direnmeliyiz

HABER MERKEZİ – Semih Özakça ile birlikte tam 293 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Nuriye Gülmen, eylemini anlattı, 2018’e sayılı günler kala yeni yıl mesajı paylaştı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine iade edilme talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi, 293’üncü gününde.

Cezaevinden tahliye olduktan sonra açlık grevini Ankara’daki evinde sürdüren Gülmen, açlık grevi eylemini anlattı, 2018’e sayılı günler kala bir yeni yıl mesajı paylaştı.

“Bir an önce açlığımızın bitmesini istiyoruz, kazanalım istiyoruz”

Mezopotamya Ajansı’ndan Diren Yurtsever ve Selman Güzelyüz’e konuşan Gülmen, eylemine ve sağlık durumuna ilişkin olarak şunları söyledi:

“292 gündür vücudumdan tek bir lokma ekmek, yiyecek herhangi bir şey geçmedi. Şeker, su ve B1 vitamini ile besleniyorum. Dolayısıyla çok uzamış ve vücutta tahriplere yol açmış bir açlık var. Çok zayıfladım. 35 kiloya kadar düştüm. Kaslarım çok zayıfladı. Kemiklerim çok zayıfladı. Vücudum o kadar narinleşti ki, doktorlar muayene ederken normal dokundukları zamanda benim için acı verici oluyor. Kalkarken mesela refakatçilerin tutması bile çok özenli olmalı. Daha pek çok şey sayabilirim yani. Saymaya kalksam, çektiğim acıları anlatmaya çalışsam, bu insanları ajite etmekten başka hiçbir şeye yaramaz.

Evet, bazen çok acı çektiğim oldu bugüne kadar. Çünkü insan vücudu, bir şekilde bu açlığa tepki gösteriyor. Bunu istemediğine dair bir şeyler söylüyor. Bunu anlıyorum. Ama benim de vücuduma söylediğim bazı şeyler var, ‘devam ettiğimi’ söylüyorum. Dolayısıyla bir yerde anlaşmak zorunda kalıyoruz. Ve vücut buna uyum sağlıyor. Yani vücut şunun farkında: ‘Bu açlık devam ediyor ve ben buna uyum sağlayacağım ve bu daha az akut şeklinde devam edecek. Ya da bu daha yüksek acı veren bir şey olacak.’

Vücudun uyumlanma gücü sayesinde açlık 589’uncu gününe kadar uzayabildiğini görebiliyoruz. 19 kiloya düşen insanlar var. Bu iş daha uzayabilir ama tabi çok ağır tahribatlar olabilir. Geri dönüşü olmayan noktalara varabilir. Biz o yüzden bir an önce açlığımızın bitmesini istiyoruz. Bitirilmesini istiyoruz. Kazanalım istiyoruz.”

“2018’e direnişle giriyoruz ama direnişle çıkacak mıyız bilmiyorum”

Söyleşinin devamında yeni yıla dair beklentilerine dair de konuşan Gülmen, “Sürecin sonunda 2018’e dair beklentilerimin çok iyi olabileceğini söyleyemem. Kendi açımdan işime geri dönebilirim ama bunlar neyi gösterir ki? Bu ülkede yaşadığımız onca şeyi yok saymaz” dedi ve şöyle devam etti:

“Halkların ortaklaşan bir talebinin olması, halkları artık böyle yönetilmek istemiyor oluşu bütün bu krizler, dünyada yaratılan bu kaos, bu bir şeye gebe ve umut verici. Ama bunun için üzerimize düşen görevler var. Biz de üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmalıyız. Biz iyi dövüşmeliyiz! Semih’in böyle bir sözü vardı. Biz iyi direnmeliyiz. Bugün ülkemizdeki faşizme karşı iyi direnmeliyiz. Biz bunu 2017 yılında iyi yaptığımızı düşünüyoruz. O yüzden onurlu, gururlu bir yıl geçirdik. Bundan dolayı mutluyuz.

2018’e direnişle giriyoruz ama direnişle çıkacak mıyız bilmiyorum. Başlangıcı direnişle olacak o kesin bundan da gurur duyacağız. Direniş devam ettiği sürece zafer taçlanana kadar bu onuru yaşayacağız. 2018’in devamında da umarım bizim açımızdan direniş, mücadele olacak. Bu olduğu sürece ben iyi bir yıl olacağını düşünüyorum.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara’ya yürümek isteyen işçilere engel: Onlarca gözaltı var
Sonraki Haber
Yoksulluk sınırı bir ayda 133 TL arttı