Ana SayfaGüncelHDP’li Paylan’ın ‘suikast ihbarı’ üzerine Almanya Emniyeti’nden açıklama

HDP’li Paylan’ın ‘suikast ihbarı’ üzerine Almanya Emniyeti’nden açıklama

HABER MERKEZİ –HDP’li Garo Paylan’ın gündeme getirdiği ‘suikast’ iddialarına dair bir açıklama yapan Alman emniyet yetkilileri, “Tehlikeden haberdarız” dedi.

Alman Emniyet Teşkilatı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın Avrupa’daki Türkiyelilere yönelik suikast hazırlığı yapıldığı yönündeki iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

DW Türkçe’ye konuşan emniyet yetkilileri, söz konusu suikast hazırlığı iddiasının araştırılmaya devam edildiğini ifade etti.

Emniyetten yapılan açıklamada, “Söz konusu tehlike durumundan haberdarız ve en gerekli duyarlılıkla incelememizi sürdürüp durum değerlendirmesi yapıyoruz. Ancak duruma ilişkin ayrıntılar ve koruma önlemlerine dair bilgi veremeyecek olmamızı anlayışla karşılamanızı bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Paylan’ın açıklaması

HDP Milletvekili Garo Paylan, “Avrupa’da yaşayan Türkiyeli Alevi ve Ermeni toplumları temsilcileri ve AKP iktidarında ülkeyi terk etmek zorunda kalmış gazeteciler, yazarlar, akademisyenler, kanaat önderlerine yönelik eylem hazırlığı içinde olan grupların, ses getirecek bir eylem için harekete geçtiği istihbaratı” aldığını açıklamıştı.

Paylan yaptığı açıklamada, saldırıları planlayan yapının Türkiye kaynaklı olduğuna da dikkat çekmiş ve hükümeti bu konuda uyardığını duyurmuştu.


HDP’li Paylan: İstihbarat aldım, Avrupa’daki Alevi ve Ermeniler ile oraya giden muhaliflere suikast yapılacak

Cem Küçük bu kez suikast listesi açıkladı: ‘Üç beşinin kafasına sık bak ne oluyor’


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Polis 'açılmıyor' deyince kadın görüntüleri kendisi paylaşmıştı: Tacizde bulunan erkek gözaltında
Sonraki Haber
Fatih Portakal'ı ölümle tehdit eden kişi yakalandı, 'gaza geldim' dedi, serbest bırakıldı