Ana SayfaGüncelHükümetten Kılıçdaroğlu’na ‘istifa’ çağrısı

Hükümetten Kılıçdaroğlu’na ‘istifa’ çağrısı

HABER MERKEZİ – Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Man Adası belgelerini ispat edemediğini söyleyerek “CHP genel başkanlığından istifa etmesi gerek” dedi.

Bakanlar Kurulu’nun ardından konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Erdoğan ailesinin Man Adası’ndaki şirketlere para gönderdiği iddiasına dayanak olan belgelere değindi.

“Yarın ne açıklayacaklarını bilmiyorum”

CHP lideri, ABD’de yargılanan Rıza Sarraf’ın devlet sırlarını kimden ve ne karşılığında aldığını Salı günü açıklayacağını söylerken, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de “Asıl bomba Salı günü patlıyor” demişti.

Bu açıklamaları anımsatan Bozdağ ise “Yarın CHP’nin açıklayacağı kağıt parçaları ve yeni bombalar ne onu bilmiyorum” dedi:

Yarın da başka belgeler açıklayacaklarını söylüyorlar, ben de merakla bekliyorum. Kılıçdaroğlu elinde patlayan Man Adası’nın bombalarından sonra konuyu değiştirip başka yeni bombalar ortaya koyarak başka tartışmalarla günü kurtarmaya çalışacak.

İstifa çağrısı

Man Adası’na para transferi iddialarını hatırlatan Bozdağ, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Kılıçdaroğlu’nun ‘sıkıştığını’ ve belgeleri ‘istemeyerek’ medyaya dağıtmak zorunda kaldığını dile getird.

Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun “terör örgütleriyle açıkça iş birliği içinde” olduğunu iddia ederek, istifa çağrısı yaptı:

Bu kağıt parçaları incelendiğinde ne çıktı ortaya? Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın ve ailesinden birisinin Man Adası’nda bir şirkete tek kuruş para göndermediğini bu dekontlar ispat etmektedir. Bu dekontlar net bir şekilde Sayın Kılıçdaroğlu’nun müfteriliğini ispat eden belgelere dönüşmüştür. Bizim Kılıçdaroğlu’dan beklediğimiz onurlu ve haysiyetli bir kişi gibi davranması. Bu gösterdiğin dekontlar sizin yalancılığınızı ispat eden birer belge olduğu ortaya çıktı. Şimdi söyler misin? Alçak, müfteri, yalancı kim? Bunu net bir şekilde ifade etmesi lazım. Onurlu bir insan gibi Sayın Kılıçdaroğlu’nun yapması gereken istifa etmektir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmeye davet ediyorum. İstifa etmeyeceğini bile bile istifaya davet ediyorum.

Kılıçdaroğlu’na şunu da ifade ediyorum, sizi göreve getiren baronlar ve FETÖ’cüler gitmenize karar vermiş. Bir başarıya ulaşılamıyor, öyleyse pimi çekilmiş bombaları eline verelim kendi kendini imha etsin. Bu bombaları eline verenler kendisini göreve getirenlerdir. Karanlık güçler Kılıçdaroğlu’nun son kullanma tarihinin dolduğuna karar vermiş.

Kılıçdaroğlu da ‘istifa’ bekliyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının yurtdışına gönderdiğini iddia ettiği paraları Kasım ayının son haftasında elindeki belgelerle açıklamıştı.

“Kardeşin Man Adası’ndaki 1 sterlinlik şirkete neden milyonlarca dolar gönderiyor?” sorusuna yanıt isteyen Kılıçdaroğlu, “Yurtdışında bir kuruşumun bulunduğu ispat edilsin, Cumhurbaşkanlığı’nı bırakırım” diyen Erdoğan’a seslenerek, “Gereğini yap” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan’dan yeni açıklama: İsteyen herkes parasını yurt dışına çıkarabilir
Sonraki Haber
CHP ‘Man Adası belgeleri’ni savcılığa teslim etti