Ana SayfaGüncelHüseyin Çapkın tahliye edildi, eski vali Mutlu’nun tutukluluğu devam edecek

Hüseyin Çapkın tahliye edildi, eski vali Mutlu’nun tutukluluğu devam edecek

HABER MERKEZİ – Darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ‘ev hapsi’ verilerek tahliye edildi, İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verildi.

15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında açılan ‘FETÖ”nün mülkiye yapılanması’na yönelik yürütülen ve eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da bulunduğu 11’i tutuklu 15 eski vali ve kaymakamın yargılandığı davanın duruşması İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada ara mütaalasını mahkeme heyetine savcı Uğur Yaşar Güngör, sanıkların 15 Temmuz darbe teşebbüsü faaliyetleri içerisinde olduklarına, bu suçların failleriyle irtibatlarına veya bu suçlara iştiraklerine dair soyut değerlendirme dışında herhangi bir anlatıma rastlanmadığını ifade etti.

Bir kısım sanıkların ‘FETÖ’nün üst yapılanmasında’ oldukları belirtilen bazı isimlerle telefon irtibatı tespit edildiğini de belirten savcı ancak bunun örgüt üyeliği suçu yönünden yeterli bir delil sunmadığını savundu.

Mutlu’nun tutukluğuna devam

Savcı Güngör tarafından sunulan mütaalada; sanıklar eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Feyzullah Özcan ve Haluk Nadir’in tahliyesini talep edildi.

Diğer tutuklu sanıklar Fatih Şahin, Murteza balcı, Erdal Çakır, Nurullah Çakır ve Yusuf Yavascan’in ise tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi istendi.

Mahkeme heyeti, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun tutukluluğunun devamına karar verirken, tahliye edilen eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a ise “ev hapsi” verildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Taşeron işçiler için kadro düzenlemesine de KHK kararı
Sonraki Haber
Maçka Parkı’ndaki tacize ilişkin açılan 'hakaret' davası görüldü