Ana SayfaGüncelİçişleri Bakanlığı’ndan İlgezdi hakkında açıklama

İçişleri Bakanlığı’ndan İlgezdi hakkında açıklama

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanlığı’ndan, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevinden uzaklaştırmasının ardından açıklama geldi. Bakanlık, yürütülen soruşturmada ‘yolsuzluk, usulsüzlük, haksız mal edinme, ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma hususları esas alınmıştır’ ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı dün (8 Aralık) Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevinden uzaklaştırılmasına ilişkin açıklama yaptı.

İlgezdi’nin avukatı Ömer Faruk Hansu’nun açıklamalarına da yanıt verilen açıklamada, İlgezdi hakkında 32 konuda soruşturma izni verilmesi, 28 konuda da soruşturma izni verilmemesi kararı olduğu kaydedildi.

Bakanlık: İhaleye fesat karıştırma hususu da esas alındı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

İlgezdi’nin görevden uzaklaştırma kararında Mülkiye Müfettişleri tarafından düzenlenen raporlar üzerine verilen soruşturma izni kararları ile adli mercilerce hali hazırda yürütülmekte olan soruşturma ve kovuşturmalarda yer alan yolsuzluk, usulsüzlük, haksız mal edinme, ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma hususları esas alınmıştır.

Bakanlık Makamınca 20.09.2016 tarih ve 2016/387 sayılı ‘Soruşturma İzni Verilmesi’ kararı verilmiştir. Bu karara ilişkin yasal süreç devam etmektedir. Dolayısıyla bu kararla ilgili kesinleşmiş bir Danıştay kararı bulunmamaktadır.

Ön inceleme sonucunda Bakanlık Makamınca 20.09.2016 tarih ve 2016/387 sayılı “Soruşturma İzni Verilmesi” kararı verilmiştir. Dolayısıyla bu kararla ilgili kesinleşmiş bir Danıştay kararı da bulunmamaktadır.

İlgezdi hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca 2015/100639 sayılı soruşturma kapsamında Asliye Ceza Mahkemesinde 2017/443 esasında dava açılmış olup, dava devam etmektedir. Dolayısıyla ilgili hakkında Asliye Ceza Mahkemesinde 2017/443 esasında görülen dava kapsamında takipsizlik veya beraat kararı bulunmamaktadır. Ayrıca dava dosyası, haksız mal edinmeyle birlikte ihaleye fesat karıştırma suçunu da içermektedir. Bunların dışında görevden uzaklaştırma kararına dayanak teşkil eden farklı konularda, soruşturma izni verilen ve adli mercilerde işlemleri devam eden hususlar da bulunmaktadır.

Ne olmuştu?

Ekim ayında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara, Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanlarından istifalarını istemiş, belediye başkanları da istifalarını duyurmuştu.

İstifalar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diğer partiler sorunlu belediyelerine müdahale etsin, yoksa gereğini yaparız” demişti.

Erdoğan, “Bütün belediyeler zaten inceleniyor, takip ediliyor. İncelemeler yapıldığında herhangi bir şey yakalanırsa, öyle bir durumda gerekli müdahale elbette yapılır” demişti.

Erdoğan’ın sözlerine yanıt veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bizim belediyelerde günün 24 saatinde müfettiş var zaten. İstediğini denetlesin” açıklamasında bulunmuştu.

Dün ise CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Suudi Arabistan'da bir ilk: Kadın şarkıcı kamuya açık bir konser verdi
Sonraki Haber
Gençlik örgütlerinin Filistin eylemine polis müdahalesi: 5 kişi gözaltında