Ana SayfaGüncelİstanbul’daki Zirve’de Doğu Kudüs Filistin’in başkenti ilan edildi

İstanbul’daki Zirve’de Doğu Kudüs Filistin’in başkenti ilan edildi

HABER MERKEZİ – İstanbul’daki İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nin sonuç bildirgesinde, “Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti’ni tanıdığımızı ilan ediyoruz” ifadesi yer aldı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması sonrası bugün İslam İşbirliği Teşkilatı Türkiye’nin çağrısıyla İstanbul’da olağanüstü gündem ile toplandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zirve’deki konuşmasında, “Tüm dünyayı Kudüs’ü Filistin’in işgal altındaki başkenti olarak tanımaya” çağırmış, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da “Kudüs Filistin devletinin ebedi başkenti olarak kalacaktır” demişti.


Kudüs çağrısı yapan Erdoğan: İsrail işgal ve terör devletidir


Kudüs gündemiyle toplanan İstanbul’daki Zirve’de çağrılar karşılık bulurken, Doğu Kudüs Filistin’in başkenti ilan edildi.

Suudi Arabistan’dan devlet başkanı düzeyinde katılımın olmadığı, 48 ülkenin liderlerinin katıldığı Zirve’nin sonuç bildirgesinde, “Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devletini tanıdığımızı ilan ediyoruz. Dünyayı Doğu Kudüs’ü Filistin Devleti’nin işgal altındaki başkenti olarak tanımaya davet ediyoruz” denildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı sonuç birdirgesinde, “ABD yönetimi barış sürecindeki rolünden çekilmeli. ABD geri adım atmazsa, tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır” çağrısı da yapıldı.

Erdoğan: ABD artık İsrail-Filistin arasında arabulucuk yapamaz

Zirve’de alınan kararın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ortak basın açıklaması düzenledi.

İsrail ile Filistin arasındaki arabuluculuk konusuna değinen Erdoğan, “Bundan böyle taraf olan Amerika’nın artık İsrail-Filistin arasında arabulucuk yapması diye bir şey söz konusu olamaz. Bu süreç artık bitmiştir” dedi.

Netanyahu: Deklarasyonlar bizi etkilemez

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın aldığı kararı değerlendiren İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ‘deklarasyonlar bizi etkilemez’ dedi.

Kudüs’teki Başbakanlık Ofisi’nde konuşan Netanyahu, “hakikatin kazanacağını” söyledi ve birçok ülkenin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını ve büyükelçiliklerini bu kente taşıyacaklarını savundu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ermenistan: Türkiye ile 'ilişkileri normalleştirme protokolleri' iptal edilecek
Sonraki Haber
Trump'ın güvenlik danışmanı: Türkiye radikal islamın yeni sponsoru