Ana SayfaÇalışma Yaşamıİşten çıkarılan işçilerin eylemi 95. gününde: ‘Sendikasız çalışmak kölelikten farksız’

İşten çıkarılan işçilerin eylemi 95. gününde: ‘Sendikasız çalışmak kölelikten farksız’

HABER MERKEZİ – Antep’te sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan ve 95 gündür işe iade edilme talebiyle eylem yapan Babacanlar Kargo işçileri, “Köleliğe başkaldırdığımız için işten atıldık. Ama umudumuz yüksek. Biz kazanacağız” dedi.

Antep’te Babacanlar Nakliyat ve Kargo şirketinde Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’na (TÜM-TİS) üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 9 işçi, 95 gündür işe geri dönem talebiyle eylem yapıyor.

Eylemlerinin işe geri dönene kadar devam edeceğini söyleyen işçiler, işyerlerinin önünde 26 Ağustos’tan bu yana direniyor.

OHAL gerekçesiyle çadır bile kurmalarına izin verilmeyen ama kışın ayazına rağmen direnmekten vazgeçmeyen işçilerden Bilal Yeter, işverenlerin kendisini darp ederek işten çıkardığını söyledi.

İşçinin temel haklarının dahi patron tarafından verilmediğini dile getiren Yeter, “Köleliğe başkaldırdığımız için işten atıldık” diye konuştu.

‘Sendikasız çalışmak kölelikten farksız’

MA’ya konuşan Yeter, sendikasız çalışmanın kölelikten farkı olmadığını belirterek şunları ifade etti:

Antep’te ki diğer kargo şirketlerinin hepsinde sendikalı işçiler çalışıyor. Bizim çalışma şartlarımızla onların çalışma şartları arasında dağlar kadar fark vardı. Biz de diğer işçiler gibi rahat çalışabilmek için anayasal hakkımız olan sendikaya üye olma hakkımızı kullanalım dedik.

Yeterli maaş, çalışma saatlerinin belli olması gibi basit taleplerinin kabul edilmediğini söyleyen Yeter, “Patron işçi değil köle çalıştırmak istiyor. Bizim moralimiz, umudumuz yüksek. Biz kazanacağız” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yüksel’de eylemin 395. günü: 'Nuriye ve Semih tam 275 gündür aç'
Sonraki Haber
Erdoğan: Benim Rum vatandaşlarımla ilgili sorunum yok