Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadın hakimler kızını cinsel istismara maruz bırakan erkeği 18 yıl hapse mahkum ettirdi

Kadın hakimler kızını cinsel istismara maruz bırakan erkeği 18 yıl hapse mahkum ettirdi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da kızını 6 yıl boyunca sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakan ve yalnızca 25 gün tutuklu kalan Metin A., 2 kadın hakimin kararıyla 18 yıl hapse mahkum edildi.

Diyarbakır’da babası Metin A. tarafından 6 yıl boyunca sistematik olarak cinsel istismara maruz kalan 16 yaşındaki kız çocuğu olayı öğretmeni ile paylaştı.

Öğretmenin istismarı anlatması üzerine çocuğun annesi polise giderek Metin A. hakkında şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan Metin A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Metin A. hakkında, ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamenin kabul edilmesinin ardından hazırlık duruşmasını yapan 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı 25 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bıraktı.

Davanın geçtiğimiz günlerde görülen 8’inci duruşmasında dosyaya ilişkin esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanığın cezalandırılmasını ve tutuklanmasını istedi.

Davanın karar duruşmasında Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Selim Eren’in sanığın beraati yönündeki oyuna karşılık, mahkemenin 2 kadın hakimi, sanığa ceza verilmesi yönünde oy kullandı. Mahkeme başkanı bu durumda ‘muhalif üye’ konumunda kaldı.

Bunun üzerine hakim Tuba Açıkgöz ve Seda Meriçelli’nin oyları ile sanığa 2 kez ceza artırımı uygulandı ve 15 yıl hapis cezası verildi.

Kararda herhangi bir indirim ise uygulanmadı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kimyayı düşlemek: Gözümüzle göremeyeceğimiz güzelliklerin videografisi
Sonraki Haber
Eski CHP vekili Erdemir'in mal varlığına el konuldu