Ana SayfaGüncelKemalbay: Erdoğan savaş için elinden geleni yapıyor

Kemalbay: Erdoğan savaş için elinden geleni yapıyor

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, iktidarın sıkışmışlığını Afrin’e operasyon düzenleyerek aşmaya çalıştığını söyledi ve “Erdoğan savaş için elinden geleni yapıyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin haftalık grup toplantısında Afrin konusuna değindi.

Türkiye’nin Afrin’e dönük operasyon hazırlığında olduğunu hatırlatan Kemalbay, bu konuda “Afrin’e saldırarak Türkiye’yi yeni bir savaşa sokmaya çalışarak sıkışmışlıklarını aşmaya çalışıyorlar” dedi.

Kemalbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

1 Aralık’ta Kuzey Suriye seçimleri oldu, gurur duyulacak bir demokratik süreç. 6 yıldır, milyonlarca insanın zorunlu göçe maruz kaldığı bu coğrafyada demokratik bir çözüm için adım atılması gerekiyor ama Erdoğan savaş için elinden geleni yapıyor. Ne istiyorsunuz Afrin’den diyoruz, cevap vermiyor. Afrin 6 yıllık savaştan kaçıp gelmiş insanlara ev sahipliği yapmış. Sayın Öcalan’ın başlattığı demokratik çözüm süreci işte bunu tarif ediyordu. Ağır tecrit koşularıyla Sayın Öcalan’ı susturmaya çalışıyorlar, onun çözüm önerilerinin üstünü örtmeye çalışıyorlar.

Erdoğan’ın Afrin mesajları

Daha önce defalarca Afrin’e müdahale sinyali veren AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son haftalarda yaptığı açıklamalarda açık açık Afrin’e operasyon düzenleneceğini duyuruyor.

Rusya ile İdlib konusunda yapılan anlaşmanın Afrin’i de kapsadığını söyleyen Erdoğan, 17 Kasım’da “Afrin’i PYD ve YPG’den temizlememiz gerekiyor. Oradaki gözleme noktalarında biz hakim unsur olarak bulunacağız, buna mecburuz” derken, bir gün sonra yani 18 Kasım’da ise “Suriye’de İdlib operasyonunu tamamlayacağız, Afrin’i de kurtaracağız” açıklamasında bulundu.

Her ne kadar Soçi’deki zirvenin ardından Erdoğan, Putin ve Ruhani ortak bir bildiri yayınlasa da, Erdoğan zirvenin ardından yaptığı açıklamada da Afrin’e müdahalenin sinyalini verdi.

Erdoğan 25 Kasım’da yaptığı açıklamada, Suriye ve Irak’a olası bir ‘hamle’nin mesajını vererek, “Bunlarla ilgili kararı birileri bizim adımıza veremez, biz veririz” diye konuştu.

Son olarak Erdoğan, partisinin 5 Aralık’taki grup toplantısında yaptığı konuşmada, ‘terör örgütü’ dediği Suriye’deki Kürt güçlerini ‘bugün olmazsa yarın ama çok yakında tamamen imha edeceklerini’ dile getirdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kuzey Suriye'deki seçimin sonuçları açıklandı
Sonraki Haber
Sarraf soruşturmasında gözaltı sayısı 17'ye yükseldi