Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu dahil tüm CHP PM üyelerine “Cumhurbaşkanı’na hakaret” soruşturması

Kılıçdaroğlu dahil tüm CHP PM üyelerine “Cumhurbaşkanı’na hakaret” soruşturması

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dahil Parti Meclisi üyeleri hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”ten soruşturma açıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi’nin (PM) 6 Kasım 2016 tarihli toplantısı sonrasında milletvekillerinin tutuklanmasına dair yayınladığı bildiri nedeniyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dahil tüm PM üyeleri hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”ten soruşturma başlatıldı.

Ne olmuştu?

CHP Parti Meclisi, geçen yıl HDP ve Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyon üzerine olağanüstü toplanarak bildiri yayımlamıştı.

Dört maddelik bildiride, “FETÖ, PKK ve IŞİD terör örgütlerine yardım ve yataklık eden Saray ve AKP yöneticileri, demokrasimize ve ülkemizin bekasına yönelik en büyük tehdittir” ifadelerine yer verilmişti.

Bildirinin kamuoyunda geniş yankı uyandırmasının ardından AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 8 Kasım 2016 tarihinde avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Kılıçdaroğlu ve PM üyeleri hakkında, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Economist'in sorusu: Erdoğan S-400'ü Saray'ı korumak için mi alıyor?
Sonraki Haber
Binlerce kişi öldürülmüştü: ESMA'daki işkenceciler yargılandı, 29'u müebbet aldı