Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu, Meclis’te büyüme rakamlarını değerlendirdi: Cebiniz doluyor cebiniz

Kılıçdaroğlu, Meclis’te büyüme rakamlarını değerlendirdi: Cebiniz doluyor cebiniz

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK’in açıkladığı verilere göre Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yıllık olarak yüzde 11,1 büyümesine ilişkin, “Cepleriniz büyüdü cepleriniz. Vatandaşın cebinde bir şey yok” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu’nda Bütçe Kanunu Tasarısı Görüşmeleri oturumunda konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yıllık olarak yüzde 11,1 büyümesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Bütçenin halka umut vermesi gerekiyor, bu vermiyor” diyen Kılıçdaroğlu, “Göstermelik bir hükümet var. Her şeye bir kişi karar veriyor. Devlet iyi yönetilmiyor. İsterseniz yüzde 1500 büyüdük deyin kimse inanmıyor” dedi.

“Dünyanın en pahalı mazotunu satıyor bu hükümet” diyen Kılıçdaroğlu, “Efendim yüzde 11 büyüdük. Cepleriniz büyüdü cepleriniz. Vatandaşın cebinde bir şey yok” diye konuştu.

Bütçeyi bir ‘faiz bütçesi’ olarak nitelendiren CHP lideri, “Bu bütçeyi tefecilere hizmet eden bir bütçe olarak biliyoruz. Demokrasi olmayan ülkenin ekonomisi böyle olur” dedi ve ekledi:

80 milyona sesleniyorum: Bu faizci düzeni yıkacağız. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen… Katakulli olmayacak. Bütçenin her kuruşunun hesabını vereceğiz. Bu ülkenin evladıysan kazandığın paranın vergisini vereceksin!

TÜİK: Ekonomi üçüncü çeyrekte yıllık yüzde 11,1 büyüdü


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
DBP'nin kayyum raporu: Belediyelerde meclis toplantısı yok, bütçelerin nereye harcandığı bilinmiyor
Sonraki Haber
New York'ta bombalı saldırı: Bir kişi gözaltına alındı