Ana SayfaGüncelKonuşmayı unutmuşlar: IŞİD’den kurtarılan Ezidi üç çocuk Irak Başkonsolosluğu’na teslim edildi

Konuşmayı unutmuşlar: IŞİD’den kurtarılan Ezidi üç çocuk Irak Başkonsolosluğu’na teslim edildi

HABER MERKEZİ – IŞİD’in elinde üç yıldır esir tutulan yaşları 5 ila 7 arasındaki Ezidi üç çocuk, ailelerine ulaştırılmak üzere Antep’teki Irak Başkonsolosluğu’na teslim edildi. HDP Milletvekili Ali Atalan, çocukların psikolojilerinin ‘alt üst olduğunu’ belirterek, “Kendi dillerini unutmuşlar, hatta başka hiçbir dilde konuşmayı da bilmiyorlar” dedi.

IŞİD’in 2014 yılında Şengal’e dönük saldırısı sırasında ailelerinden kaçırdığı üç Ezidi çocuk, üç yıl sonra Suriyeli bir aile tarafından kurtarılıp, Antep’teki Irak Başkonsolosluğu’na getirilerek yetkililere teslim edildi.

5 ila 7 arasındaki İnaz, Mecdel ve Süheyla isimli çocukları ailelerine kavuşturmak üzere konsolosluğa gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Ali Atalan ve Ezidi temsilcisi Murat Şero Süleyman, Başkonsolos Muayet Ömer Koper ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Teslim aldıkları çocukların şokta olduğunu ve psikolojik açıdan kötü durumda olduğunu söyleyen Irak Başkonsolosu Muayet Ömer Koper, şunları söyledi:

Çocuklar 3 yıl önce Şengal’den kaçırıldı. Suriyeli bir aile tarafından bulunan çocuklar bize gönderildi. Biz de onları ailelerine teslim etmek üzere uçakla Bağdat’a göndereceğiz. Çocukları bulunması için bize yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

HDP Milletvekili Ali Atalan ise çocuklarn yaşadıkları şoktan dolayı kendi dillerini unuttuğunu hatta başka hiçbir dilde konuşmayı da bilmediklerini söyledi.

“Çocukların psikolojileri alt üst durumda” diyen Ezidi vekil, “Umut ediyoruz ki, bu çocukların başına gelen insanlığın gücü ve mücadelesi ile bir daha yaşanmaz. Bu çocukların kurtarılması için destek veren, yardım eden herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah bu destekler devam eder, diğer çocukları da kurtarırız” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gezi direnişinde yaralanmıştı: Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunan Aydoğan gözaltına alındı
Sonraki Haber
AKP'li vekilin para verdiği iddia edilmişti: Almanyalı Osmanlılar çetesinin yurt dışı bağlantısına soruşturma