Ana SayfaGüncelMahkeme Demirtaş’ın duruşmaya getirilmesini istedi

Mahkeme Demirtaş’ın duruşmaya getirilmesini istedi

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın görülmesine 3 gün kala Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi, Demirtaş’ın duruşmaya getirilmesi için tutuklu olduğu cezaevine yazı yazdı.

Edirne Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 4 Kasım 2016’dan beri tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, Cizre’de ilan edilen “sokağa çıkma yasağı” ile ilgili 9 Eylül 2015 tarihinde yaptığı konuşmada “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama” suçunu işlediği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada yeni bir gelişme yaşandı.

İlk duruşması 22 Haziran tarihinde Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 14 Aralık günü görülecek 2’nci duruşması için Demirtaş’ın duruşmaya getirilmesi istendi.

Mahkeme’nin 11 Aralık’ta Edirne Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na konuya ilişkin gönderdiği yazı ise şöyle:

Türk milletini, cumhuriyeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni alenen aşağılama suçundan sanık Selahattin Demirtaş ve arkadaşları hakkında mahkememize açılan kamu davasının yapılan açık yargılaması sırasında verilen ara kararı gereğince halen kurumunuzda başka suçtan tutuklu olup ve aşağıda açık kimliği yazılı bulunan sanık Selahattin Demirtaş’ın duruşmanın bırakıldığı 14/12/2017 günü saat 09.00’da mahkememiz duruşma salonunda hazır edilmesi rica olunur.

Ne olmuştu?

Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 22 Haziran’da görülen davanın ilk duruşmasında, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş mahkemeye gelerek savunma yapmak istediği için Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’ne (SEGBİS) çıkmamıştı.

Heyet ise Meclis Başkanlığı’nın mahkemeye gönderdiği Demirtaş’ın HDP grup toplantısındaki konuşma görüntülerinin yazıya dökülmesi için bilirkişiye gönderilmesine karar vermişti.

Demirtaş’ın bir sonraki celse duruşma salonunda bulunma yönündeki talebinin ise esas hakkındaki savunmasından önce değerlendirilmesine karar veren Mahkeme, davayı 14 Aralık tarihine ertelemişti.

Diyarbakır 4. Asliye Ceza Mahkemesi, daha önce de davanın “güvenlik” gerekçesiyle başka yere nakledilmesi için Adalet Bakanlığı’na başvurmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İktisatçı Yılmaz: Kapitalizmde vatan sevgisi yoktur, kriz gizlenemeyecek boyutta
Sonraki Haber
Bangladeş'te kadınların çalışmasına karşı fetva yayınlayanlar gözaltına alındı