Ana SayfaToplumsal CinsiyetMahkeme kadının beyanını esas aldı, ‘iftira’ savunmasını kabul etmediği erkeğe 3 yıl hapis cezası verdi

Mahkeme kadının beyanını esas aldı, ‘iftira’ savunmasını kabul etmediği erkeğe 3 yıl hapis cezası verdi

HABER MERKEZİ – Kadıköy’de bir kadını taciz eden Ahmet Y. isimli erkek, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.  Mahkeme hakimi sanığın “Bana iftira attı” savunmasına “Hiç bir kadın, tanımadığı bir erkeğe iftira atmaz” diyerek cezada indirim yapmadı.

İstanbul Kadıköy’de 34 yaşındaki bir kadın 19 Kasım 2016 tarihinde rıhtımda yürürken Ahmet Y. isimli bir öğretmen tarafından taciz edildi.

Kadının şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alınan Ahmet Y., ifadesinde kendisine iftira atıldığını savundu ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hürriyet’ten Aziz Önen’in haberine göre Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda, iftiraya uğradığı yolunda savunma yapan sanığa karşın savcı, davacı kadının tanımadığı şüpheliye iftira atmasını gerektirecek bir durum olamayacağını belirtti.

Savcı, Ahmet Y. hakkında ‘basit cinsel saldırı’ suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Dava Anadolu 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuksuz sanık Ahmet Y. katılmazken, tacize maruz bırakılan kadın avukatıyla duruşmaya geldi.

Yargılama sonucunda suçun oluştuğuna kanaat getiren mahkeme hakimi, ‘hiç bir kadının, tanımadığı bir erkeğe iftira atmayacağını’ belirterek, sanık Ahmet Y.’nin 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Ahmet Y.’nin cezasında indirim ve erteleme ise yapılmadı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
222 uçuş iptal edildi: Almanya'da pilotlar mültecileri sınır dışı etmeyi reddediyor
Sonraki Haber
Gazeteciler Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat tahliye oldu