Ana SayfaGüncelMaraş Katliamı’nın yıl dönümüne sayılı günler kala kentte bir aylık anma yasağı

Maraş Katliamı’nın yıl dönümüne sayılı günler kala kentte bir aylık anma yasağı

HABER MERKEZİ – Maraş Katliamı’nın yıl dönümüne sayılı günler kala, Valilik tarafından kentte 1 ay sürecek anma yasağı ilan edildi.

19 Aralık 1978 Maraş Katliamı’nın 39’uncu yıl dönümüne sayılı günler kala, Kahramanmaraş Valiliği anma, yürüyüş, basın açıklaması ve benzeri tüm etkinlikleri 12 Ocak 2018 tarihine kadar yasakladı.

Valilik’ten konuya ilişkin yapılan açıklamada, “huzur ve güven ile kamu düzeni ortamının bozulmaması” gerekçesiyle etkinlik yasağı getirildiği duyuruldu.

Yapılan açıklama şöyle:

İdarece; ilimiz sınırları içerisinde tesis olan huzur ve güven ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi, 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11. Maddesi (m) bendi doğrultusunda il genelinde yapılacak toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, anma etkinliği, çadır kurma, stant açma, basın açıklaması ve benzeri etkinliklerin 12 Aralık 2017 günü saat 08.00’den 12 Ocak 2018 günü saat 17.00’ye kadar yasaklanmıştır.

Maraş Katliamı

1978’de Türkiye tarihinin en karanlık katliamında; resmi verilere göre 105 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce insan yaralandı, 210 ev, 70 iş yeri tahrip edildi.

Resmi olmayan beyanlara göre ise hayatını kaybedenlerin sayısı 500’ün üzerindeydi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Eski CIA Başkanı Hayden: Özerk Kürdistan’ı Ankara’ya anlatmamız lazım
Sonraki Haber
David Bowie'nin son yıllarına odaklanan ‘The Last Five Years’ belgeselinden fragman