Ana SayfaGüncelMardin Üniversitesi Rektörü akademisyene cinsiyetçi söylemlerde bulunup, tehdit etti

Mardin Üniversitesi Rektörü akademisyene cinsiyetçi söylemlerde bulunup, tehdit etti

HABER MERKEZİ – Mardin Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan Emre Özyetiş, rektör Ahmet Ağırakça’nın kendisine cinsiyetçi söylemlerde bulunup tehdit ettiğini ifade etti. Cinsel kimliği nedeniyle bu söylemlere maruz kaldığını söyleyen Özyetiş, Ağırakça hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Emre Özyetiş, üniversitenin rektörü Ahmet Ağırakça’nın kendisine cinsiyetçi söylemlerde bulunduğunu dile getirdi.

Aktarılan bilgiye göre Özyetiş, 2017-2018 Kış Dönemi’nde birinci sınıf mimari proje stüdyosu ve mimarlık bilgisi dersleri kapsamında, Kars Teknik Gezisi’ne hazırlanmak amacıyla, yönetmen Zeki Demirkubuz’un “Masumiyet” filmi ile Reha Erdem’in “Kosmos” filmlerinin gösterimini yaptı.

Bunun üzerine Rektör Ağırakça, 26 Aralık’ta Özyetiş’i odasına çağırarak cinsiyetçi söylemlerde bulundu.

Özyetiş rektörün kendisine, “Mardin’de olduğunun farkında değil misin? Kız mı olmak istiyorsun sen?” ifadeleriyle cinsiyetçi sözler sarf ettiğini söyledi.

Özyetiş, duruma tepki göstermesi üzerine rektörün kendisini, “Çık dışarı” diyerek, elini belinde bulunan silaha uzanırcasına tehdit ettiğini dile getirdi.

‘Kabul edilemez bir durum’

Ardından çalışma arkadaşlarının rektör tarafından telefonla aranarak, “Emre gibi biriyle nasıl derse girersin sen?” ve benzeri sözler sarf ettiğini belirten Özyetiş, cinsel kimliği nedeniyle Ağırakça tarafından hakarete uğradığını söyledi.

Cinsiyet kimliğinin Rektör Ağırakça tarafından “ahlaksız, terbiyesiz ve uygunsuz” olarak görüldüğünü vurgulayan Özyetiş, olayın ardından 27 Aralık günü, rektör hakkında Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Özyetiş, bireylerin cinsel kimlik, inanç ve hayat tarzları nedeniyle tehdit edilip hakarete uğramasının kabul edilemez olduğunu kaydederek kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır'da bir apartman: Kadınlara yönelik tehdit içerikli ifadeler yazılıp çarpı işareti konuldu
Sonraki Haber
Kate Winslet'lı Woody Allen filmi 'Dönme Dolap' vizyonda