Ana SayfaManşetMeşale Tolu: Çocuğum üzerinden yüklenip tehdit ettiler

Meşale Tolu: Çocuğum üzerinden yüklenip tehdit ettiler

HABER MERKEZİ –  Geçtiğimiz günlerde 8 aylık tutukluluk sonrası tahliye edilen ETHA’nın dış haberler servisi çevirmeni Meşale Tolu, gözaltındayken çocuğu üzerinden kendisine yüklenildiğini ve tehdit edildiğini söyledi.

Etkin Haber Ajansı’nın (ETHA) dış haberler servisi çevirmeni Meşale Tolu, 8 ay tutuklu kaldığı cezaevinden 18 Aralık’ta tahliye edilmişti.

Eşi de tutuklu olduğu için 2.5 yaşındaki oğlunu da cezaevinde yanına almak zorunda kalan Tolu, polisin eve baskın yaptığı sırada çocuğunun önünde bir özel harekat polisi tarafından yere yatırıldığını anlattı.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’a konuşan Tolu tüm ricasına rağmen polisin oğlunun odasına uzun namlulu silahlarla girdiğini söyledi.

‘Gözaltında tehdit edildim’

Gözaltı süresince özellikle kadın olduğu için maruz kaldığı baskı ve tehditleri de anlatan Tolu şöyle devam etti:

Gözaltı süresince kadın cinsi üzerinde baskı kurulmaya çalışılıyordu. Çocuğum üzerinden yüklenip, tehdit ediyorlardı. Yedi gün boyunca yaşadığım hukuksuzluğa karşı açlık grevindeydim. Gözaltına alınırken “Terör örgütü propagandası” suçlamasıyla alındığım söylenmişti. Emniyet ifadesinde dosyayı açtığımda ise “Örgüt üyeliği” ile de karşılaştım.

Çok trajikomik bir durumla tutuklandığını ifade eden Tolu, Türkiye’de bulunmadığı bir döneme ilişkin gizli tanık beyanı ile tutuklandığını söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır'da bir kadını öldüren zırhlı araç sürücüsüne 'ödül gibi' ceza
Sonraki Haber
Dış ticaret açığı Kasım'da yarı yarıya arttı