Ana SayfaGüncelMİT TIR’ları davası: Can Dündar, Erdem Gül ve Enis Berberoğlu’na 15 yıla kadar hapis istemi

MİT TIR’ları davası: Can Dündar, Erdem Gül ve Enis Berberoğlu’na 15 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – MİT TIR’ları davasında yargılanan Enis Berberoğlu, Can Dündar ve Erdem Gül’ün 15’er yıla kadar hapsi istendi.

MİT TIR’larına ilişkin görüntülerin yayınlanması davasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve gazeteci Can Dündar’ın yargılandığı davanın ikinci duruşmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yeşilkaya, Berberoğlu, Gül ve Dündar hakkında “terör örgütüne üye olmaksızın örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlamasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Mahkeme heyeti Başkanı Ali İhsan Horasan ve üye hakimler Arif Atanıan ile Sonat Güvenç duruşmaya 24 Ocak 2018’de devam edilmesini kararlaştırdı.

Aydınlıkçıların davası ayrıldı

Cumhuriyet’in haberine göre, Aydınlık gazetesine açılan MİT TIR’ları davası ile Can Dündar, Erdem Gül ve CHP’li tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu hakkında devam eden “FETÖ’ye yardım” davası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce birleştirilmişti.

Berberoğlu’nun avukatlarının itirazı üzerine Aydınlık Gazetesi çalışanları İlker Yücel ve Ceyhun Bozkurt’un davası ayrıldı.

Yücel ve Bozkurt hakkında “Devletin güvenliğine ve siyasal yaralarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis isteniyor.

Berberoğlu’na casusluk suçlamasıyla müebbet isteniyor

Berberoğlu’na verilen 25 yıl hapis cezasının bozulmasının ardından 1 Aralık’ta Bölge Adliye Mahkemesi’nde yeniden yargılanmaya başlanan davada savcı, Berberoğlu’nun “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklama” suçlamalarıyla müebbet hapsini istemişti.

Berberoğlu için müebbet istenen davaya 16 Ocak’ta devam edilecek.


Kaynak: bianet

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bavul'da tacizi pornografik bir dille anlatan yazıya tepki: 'Farkındalık değil rezalet'
Sonraki Haber
Sara Aktaş tahliye edildi