Ana SayfaDünyaNATO eski Genel Sekreteri: YPG konusu yol ayrımına sürükleyebilir

NATO eski Genel Sekreteri: YPG konusu yol ayrımına sürükleyebilir

HABER MERKEZİ – NATO eski Genel Sekreteri Rasmussen, ABD ile Türkiye’nin Suriye’de YPG’ye ilişkin görüş ayrılığının yol ayrımına sürükleme potansiyeli olduğunu, hatta NATO içinde bölünmeye yol açabileceğini kaydetti.

NATO eski Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Körber Vakfı tarafından Almanya’da düzenlenen  Berlin Dış Politika Forumu’na katıldı.

Forumda DW Türkçe’den Değer Akal’a konuşan Rasmussen’e, “ABD ile Türkiye‘nin Suriye’de YPG ve Kürtler konusunda derin görüş ayrılıkları müttefikleri yol ayrımına mı sürüklüyor?” sorusu yöneltildi.

Rasmussen, “Yol ayrımına sürükleme potansiyeli var” dedi ve konunun NATO içinde bölünmeye yol açabileceğini şu sözlerle aktardı:

Şimdi Rusya, İran ve Türkiye’nin Ortadoğu’da, başta Suriye ve Kürtler konusunu ele almak üzere, bir araya geldiğine tanıklık ediyoruz. Ortadoğu ziyaretinden yeni döndüm ve bu güç dengesi kayması olarak ifade edilebilecek gelişmelerden ötürü bölgede, özellikle Körfez ülkelerinde büyük bir endişe duyulduğunu ifade etmek zorundayım. Bu sürecin istikrarsızlığa yol açma potansiyeli olduğu gibi NATO içinde de bölünmeye yol açma ihtimali var. Bunu önlemek zorundayız.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trump kararını bugün açıklayacak: Tepkiler neler, Kudüs neden önemli?
Sonraki Haber
AKP'li Meclis Başkanı kadına şiddeti meşrulaştırdı: Kadınlar öldürülüyorsa ne yapalım