Ana SayfaDünya‘Netanyahu yargılansın’: İsrail’de on binlerce kişi ‘Utanç Yürüyüşü’ne katıldı

‘Netanyahu yargılansın’: İsrail’de on binlerce kişi ‘Utanç Yürüyüşü’ne katıldı

HABER MERKEZi – İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu polis soruşturmasından korumaya yönelik yeni yasa tasarısına karşı düzenlenen ‘Utanç Yürüyüşü’ne on binlerce kişi katıldı.

Yolsuzluk suçlamalarından dolayı polis soruşturması altındaki Benyamin (Bibi) Netanyahu’nun, polisin devlet yetkilileriyle ilgili soruşturma sonucu savcılığa iddianame hazırlanması yönünde tavsiyede bulunmasını ve tavsiyesini kamuoyuyla paylaşmasını engelleyen bir yasa tasarısını meclise getirmesi üzerine dün gece Tel Aviv’de on binler sokağa çıktı.

‘İsrail meclisinin önüne gelen en yolsuz yasa’ diye nitelenen tasarıya karşı Rothschild Bulvarı’ndan Habima Meydanı’na dek yürüyenler, Netanyahu’nun yargılanıp hapse atılmasını talep etti.

Protestocular arasında Netanyahu’nun eski danışmanı da vardı

Hükümetin iş dünyası ile çetelerle ilişkileri ve yolsuzluk aleyhine sloganlar atan kitleye yürüyüşün sonunda hitap edenler arasında eski Başsavcı Michael Ben-Yair, Netanyahu’nun eski güvenlik ve dış politika danışmanı Prof. Uzi Arad ve emekli general Amiram Levin de vardı.

Başbakan’ın Kudüs konutunun eski idarecisi Meni Naftali de başbakanlığa işçi haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle açtığı davayı kazandığından beri protesto hareketinin liderlerinden birine dönüştü ve dün kürsüye çıkanlar arasına katıldı.

Naftali, “Netanyahu diyecek ki ‘solcular evlerinden çıktı’. Ama bu bir sağ-sol meselesi değil” derken, Levin de ”Bibi, bu yaptığını tarih affetmeyecek. Koalisyon hükümetinin alçak üyeleri, bunu görmediğinizi söyleyemezsiniz. Sessiz kalarak yolsuzluğu teşvik ediyorsunuz” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Otobüs koltuğundan ırkçılığa karşı inatçı bir kıvılcım: Rosa Parks
Sonraki Haber
Erdoğan Ağrı'da konuştu: 'Bizde Kürtçülük yok, sadece tek millet var'