Ana SayfaEkolojiNew York’ta evsizler için bir proje: Binaların boş cephelerine kurulan ‘Homed’

New York’ta evsizler için bir proje: Binaların boş cephelerine kurulan ‘Homed’

HABER MERKEZİ – ABD’nin New York kentindeki yaratılmış evsizlik sorununa çözüm bulma gayretindeki Framlab adlı bir ajans, şehirdeki binaların penceresiz cephelerini kullanarak, mimari açıdan estetik bir barınma çözümü sunuyor.

Kentler dünya tarihinde daha önce eşi benzeri görülmemiş bir şekilde büyürken, şehirlerde insan yoğunluğu artıyor, kiralar yükseliyor. Kimileri evlerinden ayrılmak, hatta sokakta yaşamak zorunda bırakılıyor.

Ancak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) New York kentinde bulunan Framlab adlı bir ajans yaratılmış bu soruna çözüm olabilecek bir projeye imza attı.

Ajansın “Homed” isimli projesi, şehirdeki binaların penceresiz cephelerini kullanarak, mimari açıdan estetik bir barınma çözümü sunuyor.

Binaların boş cephelerine kurulan iskelelerin üzerine yerleştirilen petek biçiminde kozalar, evsizler için birer yaşam alanı yaratıyor.

Evlerin yapımı

Kozaların iç mekanının üzeri ise ahşapla kaplanmış ve 3D yazıcılardan çıkarılmış plastikten yapılmış.

Ayrıca mahremiyeti ve ışık geçirgenliğini aynı anda sağlayan akıllı camlarla, dış cephede sanatsal çalışmalara ve reklamlara da yer verilmesi planlanıyor.

Projenin yaratıcıları şehirdeki evsizliğe çözüm için etkileyici bir adım atmış olsalar da köklü bir değişim için bu projenin yeterli olmadığını belirterek, devlet düzenlemelerinin ve politikaların da evsizliğe çözüm için harekete geçmesi gerektiğini vurguluyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yüzüne kezzap atılan kadın: Devlet 10 gün önce koruma talebimi reddetmişti
Sonraki Haber
Türk-İş: Asgari ücret 1893 TL olmalı