Ana SayfaDünyaNew York’ta yangın: En az 12 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi ağır yaralandı

New York’ta yangın: En az 12 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi ağır yaralandı

HABER MERKEZİ – New York’un Bronx bölgesinde çıkan yangında biri çocuk olmak üzere en az 12 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi ise yaralandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletinde bulunan Bronx bölgesinde beş katlı bir binada çıkan yangın sonucu biri çocuk olmak üzere en az 12 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi ise yaralandı.

Olayı “New York’ta meydana gelen en kötü yangın trajedisi” olarak değerlendiren Belediye Başkanı Bill de Blasio, akşam saat 7 sularında çıkan yangında yaralananlardan 5’inin durumunun kritik olduğunu belirtti.

ABD basınında yer alan habere göre itfaiyenin kurtarma çalışmaları sayesinde 12 kişi yangından kurtarılırken, yangın kontrol altına alındı.

Olayın tanıklarından 59 yaşındaki Thierno Dialla, giriş katındaki dairesinde uyumaktayken, insanların “Binada yangın var” diye bağırdığını duyduğunu, bunun üzerine dışarı çıktığını anlattı.

Şehir kayıtlarında binada asansör olmadığı belirtilirken, yangın çıkış kapılarının ise bulunduğu öğrenildi.

Daha önce 2007 yılında yine New York eyaletinin Bronx bölgesinde çıkan yangında 9’u çocuk olmak üzere 10 kişi yaşamını yitirmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Apple'dan kasten yavaşlatılan iPhone'lar hakkında açıklama
Sonraki Haber
Cinsel istismar sanığı askerin beraat kararı bozuldu, 6 yıl hapis cezası verildi