Ana SayfaDünyaNew York’taki davada ifade veren eski komiser yardımcısı: Soruşturmada Erdoğan’dan ‘bir numara’ olarak bahsederdik

New York’taki davada ifade veren eski komiser yardımcısı: Soruşturmada Erdoğan’dan ‘bir numara’ olarak bahsederdik

HABER MERKEZİ – Rıza Sarraf’ın ‘tanık’ sıfatıyla bir hafta boyunca süren ifadelerinin ardından devam eden New York’taki ‘ABD Hakan Atilla’ya karşı’ davasının üçüncü haftasında tanıklık yapan eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması sırasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’dan “bir numara” olarak bahsettiklerini söyledi.

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını yasa dışı yollarla delmekle suçlanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davanın üçüncü haftası başladı.

Cuma günü görülen duruşmada dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan hakkında “Açıkça Türkiye’nin ABD’nin yaptırımlarını göz göre göre deldiğini söylüyordu” açıklamasında bulunan eski CIA görevlisi David Cohen’in tanıklığının ardından bugünkü duruşma, ABD Hazine Bakanlığı’nın finansal suçlarla ilgili bölümünde görev yapan Joshua Kirschenbaum’un ifadesiyle başladı.

Davada eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz da ifade verdi.

17-25 Aralık soruşturmasını yürüten Korkmaz: Erdoğan’dan “bir numara” olarak bahsederdik

Korkmaz, New York’taki ifadesinde 17-25 Aralık 2013 tarihinde yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili açılan davanın soruşturmasını yürüttüğünü ve emri altında sekiz polisin çalıştığını söyledi.

Eski Komiser Yardımcısı, açılan soruşturmalar sırasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan “bir numara” olarak bahsettiklerini söyledi.

Soruşturmaya dahil edilen isimler

İfadesinde Sarraf ile ilgili yürütülen soruşturmanın zaman içerisinde genişletildiğini söyleyen Korkmaz, rüşvet ile evrakta sahtecilik iddialarının gündeme alınmasıyla birlikte yeni şüphelilerin de eklendiğini söyledi.

Korkmaz, 17-25 Aralık 2013 döneminde yürütülen soruşturmaya zamanla eklenen isimleri Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan olarak sıraladı.

“Bunları yaptığımız operasyon sırasında ele geçirdik”

Korkmaz’ın bu sözlerinin ardından Savcılık, Korkmaz’a bir fotoğraf gösterdi.

Korkmaz ise fotoğrafın Aralık 2013’te Süleyman Aslan’ın evinde bulunan ve Rıza Sarraf tarafından içine para konularak gönderilen ayakkabı kutularının görüntüsü olduğunu söyledi.

Savunma bu ifadeye itiraz etti. Ancak itiraz yargıç tarafından reddedildi.

Korkmaz, “Bunları yaptığımız operasyon sırasında ele geçirdik” dedi.

Davayı takip eden gazeteci Adam Klasfeld, 30 Ağustos 2013’te teslim edilen para balyalarının bir başka fotoğrafının gösterildiğini aktardı.

Ayrıca Klasfeld, Hüseyin Korkmaz’ın mahkemede Muammer Güler’e oğlu Barış Güler aracılığıyla 200 bin dolar verildiğini söylediğini ifade etti.

Hüseyin Korkmaz kimdir?

Eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, 17 aylık tutukluğun ardından Şubat 2016’da serbest bırakılmıştı.

Korkmaz, tahliye talep ederken yaptığı duruşmadaki konuşmasında, “17-25 Aralık dosyalarında hiç çalışmadım, tek parafım yok, ben 17 aydır neden tutukluyum? 17-25 Aralık dosyasında görev almadığım için disiplin cezasına gerek olmadığım kararını Efkan Ala imzaladı. 17-25 Aralık dosyasında değil işlem yapmak, o dosyadan haberim bile yoktu. Başka büroda çalışıyordum. Nasıl suç işledim ben?” diye konuşmuştu.

17 Aralık soruşturması sırasında hem polis fezlekesini hem de savcı Celal Kara’ya gönderilen raporu yazdığı öne sürülen Korkmaz’a o dönem görevi kötüye kullanma suçlaması yöneltilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Altan kardeşler ve Ilıcak'ın yargılandığı davada tahliye çıkmadı, Ahmet Altan'ın SEGBİS'ten sesi kısıldı
Sonraki Haber
Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası ortak basın toplantısı