Ana SayfaGüncelÖğrencisi olan Semih Özakça’yı ziyaret eden akademisyen açığa alındı

Öğrencisi olan Semih Özakça’yı ziyaret eden akademisyen açığa alındı

HABER MERKEZİ – Akademisyen İrfan Murkul, öğrencisi olan Semih Özakça’yı Yüksel’de ziyaret ettiği için hakkında açılan disiplin soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırıldı. Yrd. Doç. Dr. Mukul, “Açlık grevindeki öğrencimi ziyaret etmem suç mu? Bu mümkün değil” diyor.

Sinop Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İrfan Mukul, öğrencisi olan açlık grevindeki eğitimci Semih Özakça’yı Yüksel Caddesi’nde ziyaret ettiği için hakkında açılan disiplin soruşturması kapsamında üniversitedeki görevinden uzaklaştırıldı.

Mukul hakkında 6 Ekim’de açılan disiplin soruşturmasında Mayıs ayında Özakça’yı ziyaret etmesinin yanı sıra “Altı yaşında çocukla evlenilebilir” şeklinde beyanları olan ilahiyatçı Nurettin Yıldız’ın Samsun’da katılacağı etkinliği protesto gösterisine katılması soruldu.

bianet’ten Beyza Kural’ın haberine göre Mukul, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun soruşturma süresince görevden uzaklaştırılmayı düzenleyen 137. Maddesi ile 667 ve 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler dayanak gösterilerek görevinden uzaklaştırıldı.

bianet’e yaptığı açıklamada hukuki mücadeleyi sürdüreceğini söyleyen Mukul,  “Semih, eğitim fakültesinden öğrencim. Açlık grevinde olan öğrencimi bir Pazar günü ziyaret ettim. Soruşturmacılara da söyledim, açlık grevindeki öğrencimi ziyaret etmek suç mu? Bu mümkün değil” dedi.

Mukul, eğer Özakça’yı ziyareti olmasaydı da muhtemelen başka bir şeyden açığa alınacağını belirtti: “Çünkü aslında rahatsız oldukları demokrat, öğretim üyesi ve sosyal bilimci kimliğimiz”.

“Bu açığa alma bizi yıldırmayacak” diyen Mukul, “Bilimsel çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bir öğretim üyesinin toplumsal tavrı budur” dedi.

Semih Özakça’dan mesaj

Mukul’un görevden uzaklaştırılmasına dair bir açıklama yapan açlık grevindeki Özakça ise şu mesajı paylaştı:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İhsan Eliaçık: Hükümet Kudüs'ü gündem değiştirmede tepe tepe kullanacaktır
Sonraki Haber
DBP kayyum raporunu açıklayacak