Ana SayfaGüncelOHAL karşıtı miting OHAL gerekçesiyle yasaklandı

OHAL karşıtı miting OHAL gerekçesiyle yasaklandı

HABER MERKEZİ – İzmir’de Emek ve Demokrasi Güçleri’nin 23 Aralık’ta düzenlemek istediği ‘OHAL Değil Demokrasi’ mitingi Valilik tarafından OHAL gerekçesi ile engellendi.

İzmir’de Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Olağanüstü Hal’e (OHAL) karşı düzenlemek istediği miting OHAL gerekçesiyle engellendi.

23 Aralık’ta Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan ‘OHAL Değil Demokrasi’ mitingi İzmir Valiliği tarafından OHAL gerekçesi ile yasaklandı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den oluşan miting tertip komitesinin başvurusuna cevap veren valilik, gerekçe olarak 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun ‘m’ bendini ve 2911 Toplantı ve Gösteri Yürüşleri Kanunu’nun 17. maddesini gerekçe gösterdi.

Valilik: Miting kamu düzenini bozabilir

Cumhuriyet’te yer alan habere göre valilik tarafından gönderilen yazıda bu mitingin ‘kamu düzenini, başkalarının hak ve özgürlüklerini bozacak olaylara sebebiyet verebileceği’ ileri sürüldü.

Valilik tarafından gönderilen açıklama şöyle:

Kamu düzenini, başkalarının hak ve özgürlüklerini bozacak olaylara sebebiyet verilebileceği değerlendirildiğinden gerçekleşmesi muhtemel, istenmeyen ve telafisi olmayan olayların meydana gelmesini önlemek amacıyla 23.12.2017 tarihinde düzenlenmek istenilen ‘OHAL değil Demokrasi’ konulu gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantısının İzmir il sınırları içerisinde yapılması, aynı konu ile ilgili olarak afiş, pankart, el ilanı ve bildiri asılması veya dağıtılması Valiliğimizce yasaklanmıştır.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri bugün saat 13.00’da DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nde yasağa ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bir taciz ifşası da Salma Hayek'ten
Sonraki Haber
Hukukçu Rose Sydney Parfitt: Faşizm hiç ortadan kalkacak mı?