Ana SayfaGüncelOHAL Komisyonu’na çağrı: Nuriye ve Semih kararını derhal açıklayın

OHAL Komisyonu’na çağrı: Nuriye ve Semih kararını derhal açıklayın

HABER MERKEZİ –  Açlık grevlerinin 289’uncu gününe giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Kadıköy’de yapılan eylemde, dosya kararını açıklaması için OHAL Komisyonu göreve çağırıldı.

Nuriye ve Semih İçin Dayanışma Platformu, açlık grevlerinin 289’uncu gününe giren eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumuna dikkat çekmek için Kadıköy Süreya Operası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Platform üyesi Ebru Esen, 17 Temmuz 2017’de OHAL Komisyonu’nun başvuruları aldığını, Gülmen ve Özakça’nın dosyalarını öncelikli ele alınacağı açıklamalarına rağmen avukat ve ailelerinin çabalarının muhatapsız kaldığını belirtti.

OHAL Komisyonuna “Nuriye ve Semih’in dosyalarına dair alınan kararı derhal açıklayın” çağrısı yapan Esen, şunları söyledi:

Komisyonunuzun çalışıp çalışmadığı bir muammadır bu belirsizliğe bir açıklık getirin. Yüzbinlerce insanın yaşamını çalmaya, Nuriye ve Semih’i yaşamın kıyısına itmeye hakkınız yok. Derhal ve siyasi müdahaleden bağımsız Nuriye ve Semih’e dair devam eden bu süreci kamuoyuna açıklayın.


OHAL Komisyonu ‘300’e yakın dosya’yı karara bağladı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yasağa karşı Alevi kurum temsilcilerinden Maraş anmasına katılım çağrısı
Sonraki Haber
'Rusya da bizi anlıyor’ diyen Suriye: Türk askeri topraklarımızdan çekilsin