Ana SayfaGüncelOHAL’de basın: Sadece bir günde üç gazeteci için tahliye, iki gazeteci için tutuklama kararı

OHAL’de basın: Sadece bir günde üç gazeteci için tahliye, iki gazeteci için tutuklama kararı

HABER MERKEZİ – Sadece bir günde üç gazeteci tahliye edilirken, henüz 15 gün önce tahliye edilen iki gazeteci için ise yakalama kararı çıkarıldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde gazetecilere yönelik baskı sürüyor.

Sadece bugün (6 Aralık) üç gazeteci tahliye edilirken, aylarca tutuklu kaldıktan sonra henüz geçtiğimiz günlerde tahliye edilen iki gazeteci hakkında yakalama kararı çıkarıldı.


Kasım’da üç gazeteci tutuklandı, 32 gazeteciye dava açıldı


Üç tahliye, iki yakalama kararı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerinin hacklenmesinin ardından açılan davada 323 gündür tutuklu bulunan Diken’in eski editörü Tunca Öğreten ve BirGün gazetesi çalışanı Mahir Kanaat’in adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verildi.

Yine Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem çalışanı ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Emrah Bakır da bugün tahliye edildi.

Ancak bugün, “örgüt üyeliği” iddiasıyla 8 ay tutuklu kaldıktan sonra 21 Kasım tarihinde görülen ilk duruşmalarında tahliye olan gazeteciler Selman Keleş ile Arif Aslan hakkında da yeniden tutuklama kararı çıkarıldı.

Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gazeteciler için verilen tahliye kararına savcılık itirazda bulunurken, mahkeme, Keleş ve Aslan’ın tekrar tutuklanmaları için yakalama kararı çıkardı.

Keleş ve Aslan’ın avukatları bir üst mahkemeye itirazda bulunacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AKP'ye yakın şirketin anketi: Erdoğan, MHP ve diğer ittifaklarıyla bile 50+1'i göremiyor
Sonraki Haber
Plaza de Mayo'nun büyükanneleri 126'ncı kayıp toruna ulaştı