Ana SayfaDünya‘Onlar, Nazizmin vârisleri’: Siyasetçiler ve aktivistlerden Avusturya’nın yeni kabinesini boykot çağrısı

‘Onlar, Nazizmin vârisleri’: Siyasetçiler ve aktivistlerden Avusturya’nın yeni kabinesini boykot çağrısı

HABER MERKEZİ – Dünyanın farklı yerlerinden siyasetçiler ve aktivistler, Avrupalı hükümetleri Avusturya’da kurulan koalisyon hükümetinde yer alan sağ populist Avusturya Özgürlükçü Partisi’nin altı bakanını boykot etmeye çağırdı.

Dünyanın farklı yerlerinden eski siyasetçilerin ve aktivistlerin imzaladığı açık bir mektup, Fransa merkezli Le Monde gazetesinde yayınlandı.

Mektupta, Avrupa hükümetlerine Avusturya’nın yeni kurulan koalisyon hükümetinde yer alan sağ popülist Avusturya Özgürlükçü Partisi (FPÖ) üyesi bakanları kabul etmeme çağrısı yapıldı.

Fransa’nın eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ve Avrupa Irkçılıkla Mücadele Hareketi’nden (EGAM) Benjamin Abtan tarafından başlatılan açık mektup kampanyasında, Avusturya’da “Nazizmin vârislerinin” iktidara geldiği belirtildi.

DW Türkçe’nin haberine göre imzacılar arasında öne çıkan isimler şöyle sıralandı: Nobel Barış Ödüllü Doğu Timur eski Cumhurbaşkanı Jose Ramos-Horta, Kanada eski Başbakanı Kim Campbell, İspanya’nın eski Dışişleri Bakanı Miguel-Angel Moratinos ve “Nazi avcıları” olarak bilinen aktivist Beate-Serge Klarsfeld çifti.

Avusturya’da sağ koalisyon: Avusturya’da eski Nazilerin kurduğu parti hükümette

Ekim ayında yapılan seçimlerin akabinde Aralık ortasında muhafazakâr Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ile sağ popülist FPÖ arasında koalisyon kurulmuş, başbakan koltuğuna da Avrupa’nın en genç lideri olma sıfatına erişen 31 yaşındaki ÖVP Genel Başkanı Sebastian Kurz gelmişti.

Başbakan Kurz’un liderliğindeki ÖVP yedi bakan ve bir müsteşar ile koalisyon hükümetinde yer alırken, Başbakan Yardımcısı Heinz-Christian Strache liderliğindeki FPÖ ise altı bakan ve bir müsteşar ile hükümette temsil ediliyor.




Önceki Haber
Ankara Valisi: Kızılay meydanı yılbaşı gecesi kapalı olacak
Sonraki Haber
Beylikdüzü'nde iki kadın silahlı saldırıya uğradı