Ana SayfaDünya‘Panama Belgeleri’ni araştıran gazeteci Galizia’nın öldürülmesine ilişkin 10 kişi tutuklandı

‘Panama Belgeleri’ni araştıran gazeteci Galizia’nın öldürülmesine ilişkin 10 kişi tutuklandı

HABER MERKEZİ – Yolsuzluk odaklı araştırmalarıyla bilinen gazeteci Daphne Caruana Galizia’nın öldürülmesine ilişkin açılan dava kapsamında 10 kişi tutuklandı.

‘Panama Belgeleri’ndeki Malta’ya ilişkin yolsuzlukları araştırmasıyla bilinen 53 yaşındaki gazeteci Daphne Caruana Galizia, aracına yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırı sonucu 16 Ekim’de yaşamını yitirmişti.

Galizia’nın öldürülmesine ilişkin açılan dava kapsamında 10 kişi gözaltına alınarak tutuklandı.

Malta Başbakanı Joseph Muscat yaptığı açıklamada “Bu barbarca eylemi ilk duyduğumda söylediğim gibi, altına bakılmamış taş bırakmayacağız. Bunu yapmaya her zamankinden daha kararlıyım” ifadelerini kullandı.

Malta’daki yolsuzlukları araştırıyordu

Blog sayfasında kaleme aldığı yazılarla tanınan gazeteci, Politico sitesi tarafından ‘tek kişilik Wikileaks’ olarak nitelendiriliyordu.

Odağına kurumları ve ‘yeraltı’ figürlerini alan Galizia, yakın bir zamanda Malta başbakanı Joseph Muscat ve iki danışmanının, Azerbaycan hükümetinden yapılan ödemeler ve Malta pasaportu satan üç kişiyle ilişkilendirilen deniz ötesi şirketlerle bağlantısını ortaya çıkarmıştı.

Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı’nın Malta’da olduğu bu yılın ilk altı ayı içerisinde ortaya çıkan bağlantının ardından, bazı Avrupa Parlamentosu üyeleri Muscat’ın görevini bırakmasını istemişti.

Panama’daki paravan bir şirketin ve Azerbaycan Başkanı’nın kızından gelen ödemelerin yer aldığı olayda Muscat’ın eşinin adı geçiyordu.

Panama Belgeleri nedir?

‘Panama Papers’ ya da ‘Panama Belgeleri’, Panamalı hukuk firması Mossack Fonseca’ya ait olduğu belirtilen ve aralarında on iki dünya lideri ile çok sayıda bürokrat ve iş çevrelerinden önemli kişilerin bulunduğu para aklama, amborgoları delme ve vergi kaçırma gibi yasadışı mali faaliyetleri ortaya çıkaran, tarihin en büyüğü olmaya aday gazetecilik olayı ve toplamda 11 milyon belgeye verilen isimdir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP binasına silahlı saldırı düzenleyen kişi gözaltına alındı
Sonraki Haber
Trump'ın seyahat yasağı onandı