Ana SayfaGüncelPaylan: Ogün Samast’vari üç suikastçının devrede olduğuna dair net bir istihbarat var

Paylan: Ogün Samast’vari üç suikastçının devrede olduğuna dair net bir istihbarat var

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Garo Paylan, gündeme getirdiği ‘suikast’ iddialarına dair yeni bir açıklama yaparak, “Türkiye’nin hedef gösterdiği, sansasyon yaratacak bir suikastle ilgili üç suikastçının devrede olduğuna dair net bir istihbarat var” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Avrupa’daki Türkiyelilere yönelik suikast hazırlığı yapıldığı yönünde iddialarda bulunmuştu.

Paylan’ın gündeme getirdiği ‘suikast’ iddialarına dair bir açıklama yapan Alman emniyet yetkilileri, “Tehlikeden haberdarız” demişti.


HDP’li Paylan’ın ‘suikast ihbarı’ üzerine Almanya Emniyeti’nden açıklama


HDP’li Garo Paylan, ‘suikast’ iddialarına dair yeni bir açıklama daha yaptı.

‘3 suikastçının devrede olduğuna dair net bir istihbarat var’

Duvar’dan İrfan Aktan’a konuşan Paylan, kaynaklarının çok sağlam olduğunu belirterek, istihbaratı çeşitli kaynaklardan doğrulattığını söyledi ve “Ortada sadece istihbarat değil, bu doğrultuda alınmış tedbirler de var” dedi.

Paylan, tedbirlere ilişkin “Avrupa’da şu an belli kişiler koruma altına alındı. Belli kurumlara yönelik muhtemel saldırı konusunda da teyakkuz halindeler” ifadesini kullandı.

Elinde somut bilgiler olup olmadığı sorulan HDP’li Paylan, “Türkiye’nin hedef gösterdiği, sansasyon yaratacak bir suikastle ilgili üç suikastçının devrede olduğuna dair net bir istihbarat var” diye yanıtladı.

‘Ogün Samast’vari üç suikastçı’

Bu üç suikastçının kaç kişi için devrede olduğu konusunda bir bilgisinin olmadığını söyleyen Paylan, açıklamasına şöyle devam etti:

Bunu bilmiyoruz ama ellerinde belli kişilerden oluşan bir liste var. Sansasyon yaratabilecek isimlerin kimler olduğunu düşündüğünüzde, aklımıza gelen ilk kişileri sayabilirsiniz. Dediğim gibi, Türkiye’de belli güç odaklarının yönlendirmesiyle, Ogün Samast’vari üç suikastçı olduğunu biliyoruz. AKP’li bir milletvekilinin Almanya’daki bir grupla ilişkileri, bir kalemşörün televizyon ekranlarında MİT’i ve suikastçıları göreve davet etmesi de şüphelerimizi artırıyor.

HDP’li Garo Paylan, bu konuda hükümetle de teması olduğunu ifade ederek, üç bakanlıkla görüştüğünü ve ayrıca “MİT’le de en üst düzeyde temasa geçip elimdeki bütün bilgileri ilettim” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Öğrenci yurdunda 7 çocuğu istismara maruz bırakan erkek tutuklandı, yurt kapatıldı
Sonraki Haber
OHAL Komisyonu '300'e yakın dosya'yı karara bağladı