Ana SayfaGüncelRektör İbiş kontenjanı artırdı, oğlu üniversiteye yatay geçiş yaptı

Rektör İbiş kontenjanı artırdı, oğlu üniversiteye yatay geçiş yaptı

HABER MERKEZİ – KHK ile ihraç edilen akademisyenin öğrenci olarak girmesinin engellendiği Ankara Üniversitesi’nde, bu sefer de yatay geçiş kontenjanının 8’e çıkartıldığı ve Rektör İbiş’in oğlu Can İbiş’in bu sayede üniversiteye geçiş yapabildiği öğrenildi.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev’in, dekan olmasının ardından erkek kardeşi, oğlu ve eşini aynı üniversitede işe almasının bir benzeri Ankara’da yaşandı.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre bu seferki olayın gündeminde daha önce Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği üniversiteye öğrenci olarak girmeye hak kazanan Cenk Yiğiter’e engel olan Ankara Üniversitesi’nin Rektörü Erkan İbiş vardı.

Habere göre Rektör İbiş’in Başkent Tıp Fakültesi 3. sınıfta okuyan oğlu Can İbiş Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yatay geçiş yaptı.

Ancak üniversite öğrencisi İbiş’in bu geçişinin Ankara Üniversitesi Yönetim organlarının kontenjanlarda ve yatay geçiş başvurularında yaptığı bazı değişikliklerle mümkün olduğu aktarıldı.

Haberde önceki yılda Yatay Geçiş Kontenjanı 4 olan Ankara Üniversitesi’nde bu yıl kontenjanın, bizzat Rektör İbiş’in içinde olduğu üniversite senatosu tarafından 8’e çıkarıldığı ve şartların da kolaylaştırıldığı belirtildi. Öte yandan Temmuz 2016’da yatay geçiş için gerekli not ortalaması da düşürüldü.

Yatay Geçiş Sınavı’nda 97.3 puan alan öğrenci İbiş, böylelikle yüksek notuna rağmen kontenjanın 4 olarak kalması durumunda geçiş yapamayacağı Ankara Üniversitesi’ne geçebildi.

Ankara Üniversitesi’nde ihraç edilen akademisyenin üniversiteye öğrenci olarak girmesi engellenmişti

Daha önce Rektör İbiş’in adı başka bir olayda daha gündeme gelmişti.

OHAL kapsamında çıkartılan 679 sayılı KHK ile görevinden ihraç edilen Cenk Yiğiter ihraç edilmesinin ardından girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü kazanmıştı.

Yiğiter Ankara Üniversitesini kazanmasının ardından ilk hedefinin rektör Erkan İbiş hakkında belgesel yapmak olduğunu söylemişti.

Ancak Ankara Üniversitesi, 8 Ağustos 2017 tarihinde çıkardığı yönetmeliğin kayıtla ilgili bölümüne ‘kamu görevinden çıkarılmamış olması gerekir’ maddesi eklemiş ve Yiğiter’in kaydını yapmasını engellemişti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. İbiş, KHK ile ihraç edilen Cenk Yiğiter’i şikayet etmişti. Şikayetin gerekçesini ise  ‘kişi huzur ve sükununu bozmak’ olarak göstermişti.




Önceki Haber
Abdullah Gül’ün KHK çıkışına AKP’den tepki: 2019'un provasını yapıyor
Sonraki Haber
Yolculuk nereyeydi yine bilemedik – Elend Aydın