Ana SayfaGüncelRektörün cinsiyetçi söylemlerde bulunup tehdit ettiği akademisyenin yeri değiştirildi

Rektörün cinsiyetçi söylemlerde bulunup tehdit ettiği akademisyenin yeri değiştirildi

HABER MERKEZİ – Mardin Üniversitesi rektörü Ahmet Ağırakça tarafından cinsiyetçi söylemlere maruz bırakılıp tehdit edilen akademisyen Emre Özyetiş, Mimarlık Fakültesi Fakültesi’nden alınıp Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda görevlendirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Emre Özyetiş, üniversitenin rektörü Ahmet Ağırakça’nın kendisine cinsiyetçi söylemlerde bulunduğunu ve tehdit ettiğini dile getirmişti.

Özyetiş cinsiyet kimliğini bahane ederek kendisine hakaret eden, “Kız mı olmak istiyorsun sen?” diyen Ağırakça hakkında Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Mardin Üniversitesi Rektörü akademisyene cinsiyetçi söylemlerde bulunup, tehdit etti

Suç duyurusunun ardından Mimarlık Bölüm Sekreterliği, Özyetiş’i, 2547 Sayılı Kanunun 13 / b-4 fıkrası uyarınca rektörlük kararıyla Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’na bir yıl süreyle görevlendirdi.

Journo Haber Sitesi’nden gazeteci Zeynep Yüncüler telefonla ulaştığı Ağırakça’nın, “Ben okulumda erkek olup da kız gibi davranan hoca istemem. Bu haberi yaparsanız siz de bedel öderseniz, dava açarım. Hiç uğraşmayın. Sizin de başınız derde girer” diyerek kendisini tehdit ettiğini ve telefonu yüzüne kapattığını söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yaşamını yitiren tutuklu yazar Murat Saat son yolculuğuna uğurlandı
Sonraki Haber
Efsaneler sahnede: The Doors, Nirvana ve Alice In Chains üyeleri bir araya geldi