Ana SayfaGüncelSara Aktaş tahliye edildi

Sara Aktaş tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da 7 ay önce tutuklanan TJA aktivisti Sara Aktaş ve HDP yöneticisi Selahattin Kaygusuz tahliye edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik soruşturma kapsamında 22 Haziran’da tutuklanan TJA aktivisti Sara Aktaş ve HDP yöneticisi Selahattin Kaygusuz hakkında “örgüt yöneticisi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 16’şar yıldan 27,5’ar yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu olan Aktaş, Kaygusuz ve avukatları katıldı.

Davada Kürtçe savunma yapan Selahattin Kaygusuz, DTK’nin yasal bir kurum olduğunu söyledi ve kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek tahliyesini istedi.

Haksız ve hukuksuz iddialarla 7 aydır tutuklu olduğunu belirten ve suçlamaları reddeden TJA aktivisti Sara Aktaş ise yasadışı herhangi bir çalışma yapmadığını, bütün çalışmalarının kamuoyuna açık olduğunu dile getirdi.

Uzun yıllardır kadın hakları ve sorunları üzerine çalışmalar yaptığını anlatan Aktaş, kendisi hakkındaki gizli tanık ifadelerinin asılsız ve çelişkilerle dolu olduğunu da sözlerine ekledi.

Savcı tutukluluğun devamını istedi, mahkeme ‘tahliye’ dedi

Savunmaların ardından mütaalasını açıklayan savcı, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Avukatlar ise, hakkında yapılan yargılamanın mükerrer olduğunu ve daha önce aynı suçtan İstanbul’da dava açıldığını hatırlattıkları Aktaş’ın tahliyesini istedi.

Verilen aranın ardından ara kararını açıklayan mahkeme, delillerin büyük ölçüde toplanmış olmasını gerekçe göstererek Aktaş ve Kaygusuz’un tahliyesine karar verdi.

Dava eksiklerin tamamlanması için Nisan ayına ertelendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
MİT TIR'ları davası: Can Dündar, Erdem Gül ve Enis Berberoğlu'na 15 yıla kadar hapis istemi
Sonraki Haber
Google'ın hakkınızda depoladığı verileri birkaç basit adımda nasıl silersiniz?