Ana SayfaToplumsal CinsiyetSavcı, cezaevinden izinli çıkıp eşini öldüren erkeğe ‘haksız tahrik indirimi’ istedi

Savcı, cezaevinden izinli çıkıp eşini öldüren erkeğe ‘haksız tahrik indirimi’ istedi

HABER MERKEZİ – İzmir’de cezaevinden izinli çıkıp boşanma davası açan eşi Simge Alay’ı öldüren bir kişiyi de yaralayan Kadir Alay’ın yargılandığı davada savcı, Alay’a ceza verilirken haksız tahrik indirimi uygulanmasını talep etti.

İzmir’in Seferihisar ilçesinde yaşayan Simge Alay, geçtiğimiz yıl evlendiği Kadir Alay tarafından bıçaklandı. Ancak korktuğunu söyleyen kadın bu sebeple şikayette bulunmadı.

Simge Alay, şiddetin sistematik hale gelmesi üzerine boşanma davası açtı ve eşi hakkında şikayette bulundu.

Bunun üzerine mahkeme, Kadir Alay’a uzaklaştırma cezası verdi ve çeşitli suçlardan arandığı tespit edilince de tutuklandı.

Alay, 18 Nisan 2016’da tutuklu bulunduğu İzmir Aliağa’daki Şakran Cezaevi’nden izinli çıktı.

Facebook’tan ‘cezaevindeymiş gibi’ paylaşım

İddiaya göre Alay eşinin cezaevinden çıktığını anlamaması için sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan ‘Şakran Cezaevi’ndeymiş gibi’ paylaşım yaptı.

Planlı bir şekilde eşini öldürmeyi planlayan Kadir Alay, 25 Nisan günü eşinin eve gelmesini bekledi. Ve evin önünde eşi ile yanındaki arkadaşı Hakan Çakırca’ya pompalı tüfekle ateş açıp kaçtı.

Simge Alay olay yerinde yaşamını yitirirken, ayağından yaralanan Hakan Çakırca hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

4 sonra tutuklandı

Kadir Alay saldırıdan 4 ay sonra 22 Ağustos’ta yakalanarak tutuklandı.

Alay hakkında ‘tasarlayarak eşini kasten öldürme’ ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından biri ağırlaştırılmış 2 kez ömür boyu hapis cezası istendi.

Ayrıca sanığa yardım ettikleri iddiasıyla Münir B., Faruk Ş., Üzeyir K., Aykan K. ve Niyase K. hakkında ‘suçluyu kayırma’ suçundan 5’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

‘Çakırca ölmemiş cezada indirim yapılsın’

Davanın İzmir 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında savcı; Kadir Alay’ın, Simge Alay’ı öldürüp, Hakan Çakırca’yı yaralamasından dolayı ‘tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Ancak savcı ayrıca suçun ‘haksız tahrik’ altında işlendiğini öne sürdü ve eşini öldüren sanığa 18 yıl ila 24 yıl arasında hapis cezası verilmesini istedi.

Savcı ayrıca, Kadir Alay’ın Hakan Çakırca’yı öldürme girişiminin teşebbüste kalmasından dolayı da TCK’nın 35. maddesi gereğince indirim uygulanması gerektiğini savundu.

Savcı; Kadir Alay’a yardım ettikleri öne sürülen Üzeyir K., Aykan K. ve Niyase K. hakkında 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep etti. Diğer iki sanık Münir B. ile Faruk Ş.’nin ise beraati istendi.

Mütaalanın ardından konuşan Kadir Alay ise cinayeti tasarlayarak yapmadığını iddia ederek, “Ben bu olayı kesinlikle tasarlayıp yapmadım. Oradan geçerken tesadüfen oldu. Pusu kurmadım” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık ve avukatına esas hakkındaki savunma için ek süre ve Kadir Alay’ın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kuzey Suriye Federasyonu'ndan Esad'ın açıklamalarına yanıt
Sonraki Haber
Saray'a gelecek muhtarlar için hava yollarına indirim talimatı