Ana SayfaEkolojiŞırnak’ta Süryaniler Noel’i kutluyor

Şırnak’ta Süryaniler Noel’i kutluyor

HABER MERKEZİ – İdil’de bulunan Süryaniler, Yaldo (Noel) Bayramı’nı kutluyor.

Şırnak’ın İdil ilçesinde yaşayan Süryaniler, Yaldo (Noel) Bayramı’nı kutluyor.

İlçe merkezi ve köylerinde yapılan ayin ve kutlamalara, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanlık Divanı üyesi Leyla Birlik, DTK delegeleri, Şırnak Belediye eski Başkanı Resul Sadak, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve HDP’li yöneticilerden oluşan bir heyet de katıldı.

Heyet ilk olarak Süryanilerin ağırlıklı olarak yaşadığı Aşağı Mahalle’de geriye kalan üç Süryani aileyi ziyaret etti. Daha sonra tarihi 6. yüzyıla dayanan, Timurlar tarafından tahrip edilen ve Süryaniler tarafından yeniden inşa edilen Öğündük (Midih) köyünde bulunan Süryanilerle bir araya geldi.

Burada Süryanilerin bayramını kutlayan HDP’li Leyla Birlik, “Rojava’ya baktığımız zaman Süryani, Ezidi, Hıristyan, Arap ve Kürtlerin bir arada yaşadığını görüyoruz. Ancak iktidarlar her yerde halklar arasına düşmanlık tohumlarını ekmek istemekte. Bizler buna karşı duracağız” dedi.

HDP ve DBP heyeti son olarak Haberli ve Sarıköy köylerinde yaşayan Süryani aileleri ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Yaldo Bayramı kutlamaları 3 gün boyunca yapılacak ayinlerle devam edecek.




Önceki Haber
Mezarsızlık politikası: Yer altının lanetlileri – Özcan Kırbıyık
Sonraki Haber
Snowden'dan akıllı telefonları güvenlik sistemine çeviren uygulama: 'Haven'