Ana SayfaGüncelSoylu’dan ’emniyette intihar’ iddiasına ilişkin açıklama: ‘Örgütün talimatı var’

Soylu’dan ’emniyette intihar’ iddiasına ilişkin açıklama: ‘Örgütün talimatı var’

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün gözaltında intihar ettiği ileri sürülen Murat Araç’ın ‘örgüt talimatıyla intihar ettiğini’ ileri sürdü.

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde dün yol denetimi sırasında gözaltına alınan 19 yaşındaki Murat Araç isimli gencin emniyet müdürlüğünde intihar ettiği ileri sürülmüştü.

Araç’ın ağabeyi İlhan Araç, kardeşinin yüzünde ve gözünde morluklar olduğunu söyleyen ağabey Araç, vücudunun diğer kısmına bakamadığını kaydetmiş, “Kardeşimin başına ne geldiyse emniyette geldi” demişti.

Dün gözaltına alındı, bugün aileye ‘Çocuğunuz intihar etti’ denilip cenazesi verildi

Soylu’dan ‘talimat’ iddiası

T24’ten Hülya Karabağlı’nın haberine göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu Araç’ın intihar iddiasını TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde gündeme getirdi.

Kerestecioğlu’nun sözlerinin üzerine konu hakkında bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayı araştırmak için emniyete bir müfettiş gittiğini ve soruşturma başlatıldığını ifade etti.

PKK’nin yakalanan örgüt üyelerine “intihar edin” talimatı verdiğini öne süren Soylu, şöyle devam etti:

Tabii, bu talimat hangi örgüt mensubuna ne kadar ulaşmıştır, bunu bilemeyiz ama böyle bir talimatın da varlığını arkadaşlarımıza biz ilettik, bu konuda gayet tedbirli olması lazım geldiğini de kendilerine, kendi talimatlarımızla beraber ortaya koyduğumuzu ifade etmek isterim.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
📽️ | Simone de Beauvoir anlatıyor: Neden Feministim?
Sonraki Haber
Sinema Dans Filmleri Festivali başladı