Ana SayfaGüncelSpinoza ‘örgüt üyesi’ sayılmıştı, Balzac ve Jack London da ‘sakıncalı’ bulundu

Spinoza ‘örgüt üyesi’ sayılmıştı, Balzac ve Jack London da ‘sakıncalı’ bulundu

HABER MERKEZİ – Balzac’ın “Goriot Baba” ve Jack London’ın “Martin Eden” adlı kitaplarının da bulunduğu 9 yayın “sakıncalı” bulundu.

Daha önce Baruch Spinoza ve Albert Camus’nün ‘örgüt üyesi’ olarak iddianamelere girmesinin ardından, şimdi de Honore de Balzac ve Jack London’ın eserleri ‘sakıncalı’ bulundu.

21 Eylül 2017’de tutuklanan açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanan ve Tekirdağ T Tipi Cezaevi’ne konulan avukatı Engin Gökoğlu’nun cezaevinde okuması için çeşitli kitaplar istemişti.

Tekirdağ 2 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanan avukatlarından Engin Gökoğlu’na gönderilen, aralarında dünya klasiklerinden Fransız yazar Balzac’ın “Goriot Baba” ve Jack London’ın “Martin Eden” adlı kitaplarının da bulunduğu 9 yayını sakıncalı buldu.

Kitapların Gökoğlu’na verilmemesine karar veren yönetim, bunların depoda saklanmasına hükmetti.

21 Eylül’den beri tutuklu

Halkın Hukuk Bürosu’na bağlı avukatlara, Gülmen ve Özakça’nın yargılandığı davanın ilk duruşmasına iki gün kala İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararı doğrultusunda operasyon yapılmış, Engin Gökoğlu’nun da arasında bulunduğu 16 avukat, 21 Eylül 2017’de tutuklanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Taşeron çalışanmış: Şiddetin hedefi olan o zabıta konuştu
Sonraki Haber
Sağlık Bakanlığı liste hazırladı, bazı ilaçlar marketlerden 'reçetesiz' alınabilecek