Ana SayfaÇalışma YaşamıTaşeron işçiler için kadro düzenlemesine de KHK kararı

Taşeron işçiler için kadro düzenlemesine de KHK kararı

HABER MERKEZİ – Kamuda çalışan taşeron işçilere kadronun, Kanun Hükmünde Kararname ile verileceği belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 2018 yılına girmeden önce taşeron işçilere ilişkin yeni bir düzenleme yapılacağını duyurmuştu.

Sarıeroğlu kamuda çalışan 900 bin taşeron işçinin kadroya alınmasına dair bir çalışma yürüttüklerini açıklamıştı.

İşçiler yasal bir düzenleme beklerken, DHA’nın haberine göre TBMM’den edinilen bilgiye göre kamuda çalışan taşeron işçilere kadronun Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile verileceği öğrenildi.

Erdoğan ‘taşeron meselesi tamamen bitecek’ demişti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz günlerce taşeron meselesinin ‘tamamen ortadan kalkacağını’ belirterek şu açıklamayı yapmıştı:

Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 8 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek. Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz. Bu aradaki komisyonlar, taşeronlar tamamen ortadan kalkıyor. İşçi kadrosuyla görev alıyorlar. Belediyelerde de iktisadi teşekküllerinin personeli olarak göreve devam ediyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İşten çıkarılan Dişkaya'nın eylemi 6. gününde: 'Boyun eğmeyeceğiz'
Sonraki Haber
Hüseyin Çapkın tahliye edildi, eski vali Mutlu'nun tutukluluğu devam edecek