Ana SayfaGüncel‘Tek tip’e cezaevlerinden yanıt

‘Tek tip’e cezaevlerinden yanıt

HABER MERKEZİ – Cezevlerindeki siyasi tutuklulardan, “Bize tek tip kıyafet verilmesi halinde parçalayıp çöpe atacağız. Sizin referansınız Guantanamo ise bizim referansımız da 14 Temmuz 1982 Zindan Direnişidir” açıklaması geldi.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen “tek tip kıyafet” uygulamasına yanıt cezaevlerinden geldi.

İlk olarak dün, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu eş genel başkanı Selahattin Demirtaş konuya ilişkin avukatları aracılığıyla bir mesaj paylamış, “Darbeciler tek tip kıyafet giyer mi, giymez mi umurumuzda değildir. Ancak on binlerce siyasi tutsağı darbecilerle eşitleyen bu onursuzluğu asla kabul etmeyeceğiz. Bize tek tip kıyafet verilmesi halinde parçalayıp çöpe atacağız” demişti.


Demirtaş: Tek tip kıyafet verilirse parçalayıp çöpe atacağız


Bugün de cezaevindeki siyasi tutuklular adına genel bir açıklama geldi.

MA’nın aktardığına göre, “Bizler PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak asla tek tip elbiseyi giymeyiz, zorla dayatsanız da yırtıp atarız” denilen açıklamada, ‘tek tip’ elbise uygulanmasının ‘çağdaş kölelik’ manasına geldiği belirtildi.

Diyarbakır Cezaevi’ndeki işkence ve kötü muameleye karşı başlatılan direnişin hatırlatıldığı açıklamada, “Sizin referansınız Guantanamo ise bizim referansımız da 14 Temmuz 1982 Zindan Direnişidir” denildi.

Açıklamada son olarak ‘tek tip’e karşı sessiz kalmama çağrısının yapıldı: “Tüm ilerici demokrat, aydın ve yazarları, insan hakları savunucularını  bu faşist uygulamanın karşısında ses çıkarmaya çağırıyoruz.”

Previous post
Kani Beko: Taşeron KHK'si ayrımcılık yaratacak nitelikte
Next post
Mezarsızlık politikası: Yer altının lanetlileri – Özcan Kırbıyık