Ana SayfaDünyaTime dergisi ‘Yılın Kişisini’ seçti: #MeToo deyip tacizi ifşa eden kadınlar

Time dergisi ‘Yılın Kişisini’ seçti: #MeToo deyip tacizi ifşa eden kadınlar

HABER MERKEZİ – Time dergisinin her yıl seçtiği ‘Yılın Kişisi’ bu sene cinsel taciz olaylarını gündeme getirenler oldu. #MeToo etiketiyle sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyaya dünyanın pek çok yerinden ve kesimden kadın destek vermişti.

ABD merkezli Time dergisi her yıl olduğu gibi 2017 yılı için de ‘Yılın Kişisini’ seçti.

Dergiye göre yılın en etkileyici olayı, #MeToo (Ben de) etiketiyle sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelen, kadınların maruz kaldıklar cinsel taciz ve saldırıları birbirleriyle paylaştığı sosyal hareket.

Time Yazı İşleri Müdürü Edward Felsenthal sonuca ilişkin, “Bu on yıllardır gördüğümüz en hızlı gelişen sosyal değişim. Kendilerini öne atıp hikâyelerini anlatan yüzlerce kadının –ve bazı erkeklerin- bireysel eylemleriyle başladı” diye konuştu.

2016’daki ‘Yılın Kişisi’ Trump’tı

Finalistler arasında ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, aktivist atlet Colin Kaepernick, bu yıl dünyanın en zengin insanı olan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Trump’ın ekibinin Rusya ile olası bağlarını soruşturan komisyonun başındaki eski FBI Direktörü Robert Mueller de bulunuyor.

2016’da TIME’ın ‘Yılın Kişisi’ seçtiği Trump, geçen ay Twitter üzerinden dergiyle tartışma yaşamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Istranca köylülerinin 'taş ocağına hayır' protestosu toplantıyı iptal ettirdi
Sonraki Haber
Yüksekdağ'ın tutukluğuna devam kararı