Ana SayfaGüncelTuncel: Tek tip elbiseleri yırtıp atmakla kalmayacak bu zihniyete karşı direneceğiz

Tuncel: Tek tip elbiseleri yırtıp atmakla kalmayacak bu zihniyete karşı direneceğiz

HABER MERKEZİ – DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, tutuklu bulunduğu cezaevinden son KHK ile karara bağlanan ‘tek tip kıyafet’ uygulamasına dair gönderdiği mesajında, “Tek tip elbiseleri yırtıp atmakla kalmayacak bu zihniyete karşı direnişi de büyüteceğiz” ifadesini kullandı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan ve 24 Aralık’ta Resmi Gazete’de yayımlanan iki yeni Kanun Hükmünde Kararname’den (KHK) 696 sayılı olanında, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülere ilişkin ‘tek tip kıyafet’ uygulamasına dair hükümler de yer aldı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra 1 Nolu Cezaevi’nden avukatları aracılığıyla son KHK’ye ilişkin bir mesaj gönderdi.

Tuncel mesajında ‘KHK ve OHAL rejiminin Türkiye halklarının geleceğini çok derin etkilediğini’ belirterek “Son çıkan KHK, insanlığa karşı suçları, işkenceyi, emek sömürüsünü, kutuplaşmayı devletin güvencesine almaktadır” dedi.

‘Tek tip elbise’ düzenlemesine de değinen Tuncel, “Tek tip elbise uygulaması insan onuruna, hak ve özgürlüklerine yönelik bir saldırıdır. Bize dayatılan bu onursuzluğu asla kabul etmeyeceğiz. Tek tip elbiseleri yırtıp atmakla kalmayacak bu zihniyete karşı direnişi de büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.

‘KHK bir arada yaşam olanaklarını ortadan kaldırmaktadır’

Sebahat Tuncel’in gönderdiği mesajın devamı şöyle:

Bu kapsamda tartışılan cezasızlık, linç girişimlerini teşvik etmekle iş savaşa davetiye çıkarmakla birlikte toplumun bir arada yaşam olanaklarını da ortadan kaldırmaktadır. Bu son çıkan KHK tüm Türkiye halklarının, kadınların güvenliğini, özgürlüğünü tehdit etmektedir. Buna karşı daha güçlü ses çıkarılması elzem niteliğindedir.

Taşeronların kadroya alınmasının reklamını yapan iktidar sömürü düzenini sizlere, gerçeği gizlemenin aracı olarak bunu çıkarmıştır.

Demirtaş: Tek tip kıyafet verilirse parçalayıp çöpe atacağız

Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da son KHK ile karara bağlanan ‘tek tip kıyafet’ uygulamasına “Kimse daha fazla ateşle oynamasın” diyerek tepki göstermişti.

Yüksekdağ’dan mesaj: Tek tip elbiseyle birlikte iç savaş planları da yırtılıp atılacakEski 

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksedağ da cezaevinden gönderdiği mesajda bu uygulamaya ilişkin düşüncelerini “Tek tip elbiseyle birlikte iç savaş ve yıkım planları da yırtılıp atılacak” sözleri ile ifade etmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mumbai'de yangın: En az 15 kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
'Halk Özel Harekatı 22 ilde şube açtı, 7 bin üyeye ulaştı'