Ana SayfaGüncelÜç gazeteci hakkında 22 ay sonra iddianame: 39 yıl hapis cezası isteniyor

Üç gazeteci hakkında 22 ay sonra iddianame: 39 yıl hapis cezası isteniyor

HABER MERKEZİ – İdil’de sokağa çıkma yasağı sırasında haber takibi yaparken gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan gazeteciler Ferzen Çatak, Mahmut Ruvanas ve Kadri Esen hakkında 22 ay sonra iddianame hazırlandı. 3 gazeteci hakkında toplamda 39 yıla kadar hapis istendi.

Şırnak’ın İdil ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında haber takibi yaparken 28 Şubat 2016’da bulundukları eve yapılan baskın sonucunda gözaltına alınan KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirleri Ferzen Çatak ve Mahmut Ruvanas ile KHK ile kapatılan Azadiya Welat gazetesi muhabiri Kadri Esen hakkında başlatılan soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı.

3 gazeteci hakkında 22 ay sonra hazırlanan iddianamede Çatak, “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek”, “Örgüt propagandası yapmak” ve “Örgüt üyeliği” iddialarıyla suçlanırken, Ruvanas ve Esen ise, “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla suçlanıyor.

İddianamede Çatak için 8 yıldan 23 yıla kadar, Esen ve Ruvanas için ise 2 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede Gazeteci Kadri Esen’in telefonunda bulunan takip ettiği haberlere ait fotoğraflar, telefonunda yer alan “Şu anda Turgut Özal’da saldırılar devam ediyor” şeklindeki mesajı, Ferzen Çatak ile haberlere ilişkin mesajlaşmaları ve çalıştığı gazeteye aktardığı haberler suç sayıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tekil olarak insana değil, dünyayı kaplayan insanlığa: ‘Kötülüğün Sıradanlığı’nın yazarı Hannah Arendt
Sonraki Haber
Filipinler'de yangın: 37 kişiye ulaşılamıyor