Ana SayfaGüncel‘Ülke aleyhine algı oluşturuluyor’ diyen Erdoğan: Dün Atatürk’e yapılan bugün bana yapılıyor

‘Ülke aleyhine algı oluşturuluyor’ diyen Erdoğan: Dün Atatürk’e yapılan bugün bana yapılıyor

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye karşı bir algı oluşturulduğunu belirterek “1922’de bir gazete Mustafa Kemal’i bir terör sembolü olarak gösteriyor. Dün aynısını yaptılar bugün de değişen bir şey yok. Bugün de benzer ithamların şahsım ve günümüz Türkiye’si için yapıldığına şahit olursunuz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen İnovasyon ve Girişimcilik Haftası Kapanış Töreni’nde konuştu.

Türkiye’nin ekonomisi hız kazandıkça ülke aleyhine bir algı oluşturulduğunu savunan Erdoğan dün Mustafa Kemal’in bir ‘terör sembolü’ olarak gösterildiğini bugünse aynı şeyin kendisine yapıldığını ileri sürdü ve şöyle konuştu:

10 Ekim 1922 tarihli gazete Mustafa Kemal’i korkunç Türklerin en korkuncu olarak nitelendiriyor. Bir diğer gazete Mustafa Kemal’i bir terör sembolü olarak gösteriyor. Dün aynısını yaptılar bugün de değişen bir şey yok. Ne zaman bu millet ayağa kalkmaya çalışsa terörist ve korkunç olmakla suçlanıyor. ABD ve Avrupa medyasında hakkımızda olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bugün de benzer ithamların şahsım ve günümüz Türkiye’si için yapıldığına şahit olursunuz. Biz millet olarak doğru yoldayız.

“İsrail bir işgal devletidir”

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesi ve sonrasında yaşanan olaylara da değinen Erdoğan, “ABD’nin Kudüs ile ilgili kararının bizim nazarımızda hiçbir geçerliliği yoktur. Kudüs devlet terörü uygulayan bir ülkenin insafına terk edilemez. Bunları ancak işgalciler yapar. Devlet terörü estirenler yapar.

“İsrail bir işgal devletidir. Şu anda orada (Filistin) terör estiriyorlar” diyen Erdoğan, büyük ülke liderlerine seslenerek; ‘Çatıştırmakla değil barıştırmakla görevlisiniz’ ifadesini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Metroda kız çocuğunu taciz eden erkek serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Suudi Arabistan'da bir ilk: Kadın şarkıcı kamuya açık bir konser verdi