Ana SayfaEkonomiYoksulluk sınırı bir ayda 133 TL arttı

Yoksulluk sınırı bir ayda 133 TL arttı

HABER MERKEZİ – 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırı rakamı Aralık ayında bir önceki aya göre 133 TL artış göstererek 5 bin 238 TL’ye yükseldi. Öte yandan gıda enflasyonunda son iki ay itibariyle artış oranı yüzde 12,29’a yükseldi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yapılan “açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının” Aralık ayı sonuçları açıklandı.

Araştırmaya göre, Kasım’da dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden “açlık sınırı”, bin 608 lira olarak kaydedildi.

Geçtiğimiz ay 5 bin 106 lirayı bulan ve gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen “yoksulluk sınırı” ise 5 bin 238 liraya yükseldi.

Gıdada son iki aylık fiyat artışı yüzde 12,29

Tek bir kişinin yaşama maliyetinin bin 989 lira olarak hesaplandığı Kasım ayında, Ankara’da yaşayan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre 41 TL arttı.

Gıda enflasyonunda son on iki ay itibariyle artış oranı ise yüzde 12,29’a çıktı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gülmen'den yeni yıl mesajı: Bugün ülkemizdeki faşizme karşı iyi direnmeliyiz
Sonraki Haber
İzmir'de yeni yılda ulaşıma yüzde 10 zam