Ana SayfaGüncelYüksel’de eylemin 394. günü: 9 kişi gözaltına alındı

Yüksel’de eylemin 394. günü: 9 kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 274. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak amacıyla Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen eylemciler polis müdahalesi ile karşılaştı. Polis, 9 eylemciyi darp ederek gözaltına aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 274’üncü gününde.

“Örgüt üyeliği” iddiasından 6 yıl 3 ay hapis cezası alan ve geçtiğimiz hafta cezaevinden tahliye edilen Gülmen ile Özakça eylemlerine evlerinde devam ediyor.

Öte yandan Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 394’üncü gününe girdi.

Eğitimcilerin destekçileri her gün olduğu gibi bugün de İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak için bir araya geldi.

Polisin eyleme anıt önünde izin vermemesi üzerine Konur Sokak’ta bir araya gelen eylemcileri üzerinde, “Nuriye ve Semih işe geri alınsın” yazılı pankartı açarak slogan atmaya başladı.

Polis açılan pankartı yırtarak eylemcilere müdahale etti.

Müdahale sırasında eylemcilerden Serdar Başçetin, Deniz Aydın, Simge Aksan, Ceren Öztemiz, Acun Karadağ, İlker Işık, Mehmet Dersulu, Nazan Bozkurt ve Perihan Pulat gözaltına alındı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cezaevine gönderdiği yayınlardan dolayı gözaltına alınmış: Gazeteci Mevlan Gür serbest bırakıldı
Sonraki Haber
OHAL temalı 8'inci İnsan Hakları Belgesel Film Günleri başladı