Ana SayfaToplumsal CinsiyetYüzüne kezzap atılan kadın: Devlet 10 gün önce koruma talebimi reddetmişti

Yüzüne kezzap atılan kadın: Devlet 10 gün önce koruma talebimi reddetmişti

HABER MERKEZİ – Eskişehir’de Marina Lakvekheliani’nin yüzüne ayrılmak istediği İ.C. isimli erkek tarafından kezzap atıldı. Yüzünde yanıklar oluşan kadın, saldırıdan 10 gün İ.C. tarafından aldığı tehditler nedeniyle devletten koruma talep ettiğini ancak ret cevabı aldığını söyledi.

Eskişehir’de 18 Kasım’da Marina Lakvekheliani’nin yüzüne evinin önünde, ayrılmak istediği İ.C. isimli erkek tarafından yanıcı madde olan kezzap dökülerek saldırıya uğradı.

İ.C. saldırının ardından kaçarken, yüzünde yanıklar oluşan Lakvekheliani, Eskişehir Devlet Hastanesi Plastik Cerrahisi Servisi’nde tedaviye alındı.

Polis ekipleri, kadının şikayeti üzerine İ.C.’yi gözaltına aldı.

İ.C. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cevaevi’ne gönderildi.

Saldırgan hakkında 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘yaralama’ suçundan dava açıldı.

İ.C. hakkında açılan davanın duruşması bugün görüldü. Duruşmaya katılan Lakvekheliani, İ.C.’den şikayetçi olduğunu söyledi.

’10 gün önce koruma talebim reddedildi’

Lakvekheliani, saldırıdan 10 gün önce İ.C. tarafından tehdit edildiğini söyleyerek koruma talebinde bulunduğunu ancak kabul edilmediğini dile getirdi.

Suçlamaları kabul etmeyen İ.C. ise “Olay günü apartmanda karşılaştığımız sırada elinde bir şey vardı. Benim yüzüme doğru döktü. Ben de elimin tersiyle engellemeye çalışınca onun yüzüne de gelmiş” dedi.

Hakim, tanıkların dinlenmesi, olay yerinde bulunan güvenlik kameralarının incelenmesi ve saldırıya uğrayan Lakvekheliani’nin İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alacağı raporun beklenmesi için duruşmayı 12 Ocak 2018 tarihine erteledi.

Sanığın tutukluluk halinin ise devamına karar verdi.

Avukat: ‘Seni öldüreceğim’ tehdidi aldı, koruma verilmedi

Dava sonrası açıklama yapan Lakvekheliani’nin avukatı Neriman Ersin, “8 Kasım 2017 tarihinde Marina, ‘Yüzüne kezzap atacağım, seni öldüreceğim’ diye tehditler almaya başlamıştı. Marina karakola gidiyor ve ‘Can tehlikem var, koruma kararı istiyorum’ diyor. Ancak kendisine ret kararı geliyor. Kendisinin tehlikede olmadığı, sadece alacak-verecek meselesi olduğu söyleniyor. 8 Kasım’da reddediliyor, 18 Kasım’da da söz konusu olay gerçekleşiyor, yüzüne kezzap atılıyor” diye konuştu.

Platform: Marina korunmuş olsaydı başına böyle bir durum gelemeyecekti

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Büşra Gündoğdu da, “Eğer Marina korunmuş olsaydı başına böyle bir durum gelmeyecekti. Kadın derneklerinin de davaya müdahil olması gerektiğini söylüyoruz. Davayı takip etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
Büyümede rekor kırıldı, işsizlik düşmedi: Ekonomide son açıklanan veriler ne anlama geliyor?
Sonraki Haber
New York'ta evsizler için bir proje: Binaların boş cephelerine kurulan ‘Homed’