Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Zaman her geçen gün azalıyor’: Açlık grevinin 280, Yüksel’de eylemin 400’üncü günü

‘Zaman her geçen gün azalıyor’: Açlık grevinin 280, Yüksel’de eylemin 400’üncü günü

HABER MERKEZİ – 280 gündür açlık grevi eylemini sürdüren eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için aralarında sanatçı, yazar ve avukatın olduğu çok sayıda kişiden gazetelere ‘Gülmen ve Özakça işlerine iade edilmeli’ ilanı verildi. Öte yandan Yüksel Caddesi’nde 400 gündür devam eden “İşimizi geri istiyoruz” eylemine müdahale eden polis, 6 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 280’inci gününde.

Aralarında gazeteci, yazar, sanatçı ve baro başkanlarının olduğu çok sayıda kişi gazetelere verdikleri ilanla, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine iade edilmesi çağrısı yaptı.

 

Gazetelere verilen ilan ve imzacılar şöyle:

Yüksel’de eylemin 400. günü

Eğitimcilerin açlık grevi eylemi 280’inci gününde devam ederken, Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önündeki “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 400’üncü gününde devam etti.

İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen Veli Saçılık ile diğer eylemciler Konur Sokak’ta toplandı.

Sokağı kapatan polis eylemcilerin geçişine izin vermezken, eylemciler polis kalkanları önünde açıklama yapmak için “Açlık grevinin 280. gününde Nuriye Semih işe geri alınsın” yazılı pankart açarak “Nuriye Semih onurumuzdur” sloganı attı.

Pankart açıldığı anda müdahalede bulunan polis, eylemcilerin pankartını yırttı. Polis, Veli Saçılık ile birlikte 6 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Emrah Serbes hakkında 22,5 yıla kadar hapis istemi
Sonraki Haber
Sessiz isyanlar - Raúl Zibechi